Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Σκόπια: Οι Αλβανοί δυσανασχετούν που δεν εμπλέκονται στην επίλυση της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα

«Ο Μπουγιάρ Οσμάνι αγνοείται πλήρως από τον Ντιμιτρόφ»
Σκόπια.   Το «Σπούτνικ» ανέφερε ότι τα Σκόπια θα γίνουν, την άνοιξη του επόμενου έτους, το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ
δήλωσε στους FinancialTimes ότι η χρησιμοποίηση της αναφοράς ‘FYROM’  θα παρακάμψει το εμπόδιο για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα και τώρα θα ταξιδεύσει στην Αθήνα για τις πρώτες συναντήσεις στο θέμα αυτό.
Το αλβανικό κόμμα της ‘Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση’- DUI είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική εκστρατεία του ότι θα εμπλέκονταν άμεσα στις συνομιλίες για το θέμα του ονόματος της χώρας.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουγιάρ Οσμάνι (από το DUI), ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δεν έγινε γνωστό κατά πόσο εμπλέκεται στη διαδικασία.
Η τηλεόραση ‘TV21’ ζήτησε απαντήσεις εάν υπήρξε κάποια επαφή μεταξύ της αλβανικής και της ελληνικής πλευράς μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά ο Οσμάνι δεν απάντησε.
Στην πρώτη σοβαρή προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ των δύο κρατών έπρεπε να παρευρίσκεται ο ηγέτης του DUI, Αλί Αχμέτι.
Ο Αχμέτι είχε επισκεφθεί την Αθήνα στις αρχές του περασμένου έτους, αλλά ακόμη εξακολουθεί να μην είναι σαφές εάν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη ή κομματική.
Τα αλβανικά πολιτικά κόμματα, το DUI, το Besa και η Συμμαχία των Αλβανών, σε μια κοινή τους δήλωση είχαν υπογράψει ότι οι Αλβανοί «δεν θα είναι παρατηρητές» των μεγάλων διαδικασιών αλλά ενεργοί εταίροι.
Η επίλυση του θέματος της ονομασίας πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, σημειώνει το δημοσίευμα. (tvkoha.tv)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις