Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Διατηρεί τον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης η Μέι

Διατηρεί στις θέσεις τους πέντε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης η Τερέζα Μέι. Τα επίσημα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών και η συνεργασία με τους Βορειοϊρλανδούς...

Παρά την πανωλεθρία των Συντηρητικών στις πρόσφατες εκλογές στην Βρετανία η Τερέζα Μέι συνεχίζει ακλόνητη.


Μετά την στήριξη που έλαβε από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο έχει εκλέξει 10 βουλευτές, προχώρησε στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ, επιβεβαίωσε ότι παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους φίλους και συμμάχους μας ιδιαίτερα του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος», δήλωσε νωρίτερα η Μέι και πρόσθεσε: «Τα κόμματά μας έχουν μια ισχυρή σχέση στη διάρκεια πολλών ετών και αυτό με πείθει ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε μαζί προς το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σύμφωνα, πάντως, με τα επίσημα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών, κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία. Οι Συντηρητικοί εκλέγουν 318 βουλευτές, οι Εργατικοί 262, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα 35 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 12. Η Τερέζα Μέι σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργαζόμενη με το μικρό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, που εξασφάλισε 10 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησαν με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι για να της απευθύνουν συγχαρητήρια για την επικράτηση του Συντηρητικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε για να συγχαρεί την πρωθυπουργό και εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι η Μέι θα συνεχίσει να αποτελεί ένας στενός συνεργάτης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου της βρετανίδας πρωθυπουργού, με ανακοίνωσή του. «Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντικοί και θα αντέξουν». Ο εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα πως η Μέι και ο Τραμπ συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις