Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Η "BOMBA" Χουλιαράκη τι αποκαλύπτει...

Από την τρέχουσα ειδησεογραφία θα μου επιτρέψετε να σας επισημάνω ότι υπάρχει μια είδηση – βόμβα την οποία οι μηχανισμοί προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρούν παντοιοτρόπως να «εξαφανίσουν»...
Πρόκειται για μια απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, στο Λαγονήσι, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup σε συνδυασμό με το θέμα της (μη) ρύθμισης του χρέους. 

«Όλοι ξέραμε ότι τα μέτρα για το χρέος θα εξειδικεύονταν πλήρως και θα δίνονταν προς το τέλος του προγράμματος το 2018» είπε ...ανατινάζοντας κυριολεκτικά τον Τσίπρα και τα παραμύθια που πούλαγε τόσον καιρό. 
Επίσης ο κ. Χουλιαράκης ομολόγησε ότι «δεν είχαμε προσδοκίες ότι το Eurogroup θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση» και ότι «αυτή είναι μία απόφαση, την οποία θα λάβει μόνη της η ΕΚΤ» ενώ όταν ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Φραντσέσκο Ντρούντι, που συμμετείχε στη συζήτηση μέσω skype έκανε λόγο για «ασάφεια» σχετικά με το χρέος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών περίπου τον ...μάλωσε λέγοντας ότι με βάση αυτές τις αποφάσεις της 15ης Ιουνίου «υπάρχει επαρκής σαφήνεια για να προσδιορίσουν οι αγορές «πού πάνε τα πράγματα αναφορικά με το χρέος»...

Να θυμηθούμε τι διακήρυσσε ο κ. Τσίπρας; 
«Τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου. Μάλιστα αυτά που ακούμε είναι τόσο θετικά, its too good to be true, που μας κάνουνε και ανησυχούμε σε βαθμό που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή» δήλωνε από τις 17 Μαίου. 
«Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα θα εφαρμοσθούν μόνο εάν υπάρξουν από το 2018 μέτρα για το χρέος που θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση» έλεγε επίσης εκείνες τις ημέρες από το βήμα της Βουλής όταν η κυβέρνησή του έφερε προς ψήφιση τα άγρια προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. 
«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια ουσιαστική διευθέτηση που αφορά τη ρητή υποχρέωση των εταίρων μας για ρύθμιση του χρέους» συνέχισε να λέει και τον Μάιο με διάφορες αφορμές, όπως κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας. 
Αλλά κι αργότερα, στις αρχές Ιουνίου, μολονότι άρχισε να κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών, συνέχισε να κινείται με βάση το ίδιο τροπάρι δηλώνοντας εν όψει του επόμενου Eurogroup ότι «το σημαντικό είναι να μη φύγω από τη Σύνοδο Κορυφής με φέσι». 
Να θυμηθούμε και ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απειλούσε ότι δήθεν «αν δεν επιτευχθεί λύση και μείνουμε σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή του Eurogroup του Μαϊου η πρότασή μου στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι να μην δεχθούμε, να μην συμφωνήσουμε και να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής και να ζητήσουμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους»; 'H επίσης την δήθεν ...διάψευσή του ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί τη «λύση Σόιμπλε»; 
Όλα αυτά τα έλεγε ο κ. Τσίπρας καλλιεργώντας την εντύπωση ότι τουλάχιστον το παλεύει και -κατά την κλασσική επικοινωνιακή μέθοδό του- να εμφανιστεί στο τέλος πως «κέρδισε ο,τι μπροούσε». 

Έρχεται τώρα λοιπόν ο υπουργός του και του ανατρέπει ακόμη και αυτό το σαθρό αφήγημα. «Όλοι ξέραμε...» ομολογεί ο κ. Χουλιαράκης. Δηλαδή ήταν όλα για το θεαθήναι απο πλευράς Τσίπρα και ελληνικής κυβέρνησης. Ούτε καν υποτυπώδης διαπραγμάτευση, ούτε απειλές, ούτε ...γραβάτες, ούτε τίποτα. Ένα καλοστημένο μυθιστόρημα που παιζόταν σε διάφορες φάσεις και διακυμάνσεις, μόνο και μόνο για να κερδηθεί χρόνος στο εσωτερικό της χώρας και να ταίζουν με «σανό» τον κόσμο που τους έχει απομείνει. 
Εμείς τα γράφαμε βέβαια από εδώ και τα αποκαλύπταμε από την αρχή πως ο κ. Τσίπρας «θα πάρει ό,τι του δώσουν», αλλά η δήλωση Χουλιαράκη δίνει πια άλλη διάσταση στο θέμα. Και φυσικά προκύπτει το ερώτημα γιατί ο υπουργός του τον έδωσε έτσι, φόρα παρτίδα που λένε, τον πρωθυπουργό; 

Η απάντηση είναι: 
Πρώτον, ο Χουλιαράκης είναι το νέο αγαπημένο παιδί των δανειστών, έχει τη στήριξή τους, περνάει ανοικτά πια τη γραμμή τους και άρα δεν μπορεί να τον πειράξει ο Τσίπρας...
Δεύτερον, για να «κάψει» από πλευράς του πρωτίστως τον Τσακαλώτο για τη θέση του οποίου, ως υπουργός, προαλείφεται εν όψει του ανασχηματισμού...
Μ. Γιαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.