Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Το ΑΚΕΛ προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τραπεζίτη και διευθύνοντα της Coca-Cola!!!


Το ΑΚΕΛ προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τραπεζίτη και διευθύνοντα της Coca-Cola!!!


Πηγή:iskra


Σοκ από ΑΚΕΛ: Προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τραπεζίτη, πρώην διευθύνοντα της Coca Cola Τουρκίας και μνημονιακό!!!

 


Σοκ προκάλεσε στην αριστερή προοδευτική και δημοκρατική κοινή γνώμη της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, η επιλογή από την ΚΕ του ΑΚΕΛ με 66 υπέρ, 17 ψήφους κατά και 5 αποχές του επιχειρηματία Μάϊκ Σπανού. Ο Μάϊκ Σπανός υποστηρικτής του Μνημονίου στην Κύπρο διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και της Coca Cola Τουρκίας αλλά και της Κύπρου. Τώρα διατηρεί θέση μη εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. της εταιρείας. Συγχρόνως, είναι και ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου.  Ο κ. Σπανός έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας M.S. Business Power Ltd και ιδρυτικός πρόεδρος της Green Dot.  
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η επιλογή ΑΚΕΛ, πέραν των πολλών άλλων συνεπειών, δείχνει, για να το πούμε κομψά, όπως τόνιζαν, ότι το ιστορικό αυτό κόμμα της Αριστεράς ακολουθεί ένα όλο και πιο ολισθηρό δρόμο οπισθοχωρήσεων, ο οποίος, δυστυχώς, σε τούτες τις κρίσιμες ώρες βλάπτει τα μέγιστα την Κύπρο. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι με αυτήν την επιλογή του ΑΚΕΛ διευκολύνεται μάλλον ο δρόμος για να κλείσει άρον – άρον το Κυπριακό με μια απαράδεκτη λύση, χειρότερη από το σχέδιο Ανάν, για την οποία πιέζουν ανυπόφορα ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ και το λόμπι των γιγάντιων ενεργειακών εταιρειών που θέλουν να εκμεταλλευτούν απρόσκοπτα τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου και της περιοχής.
Ο Μάϊκ Σπανός, επιχειρηματίας και υποστηρικτής της διάσωσης της Κύπρου μέσω Μνημονίου, εξελέγη χθες ως ο υποψήφιος πρόεδρος Δημοκρατίας του ΑΚΕΛ, από την Κεντρική Eπιτροπή του κόμματος. Ο κ. Σπανός θα είναι ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2018, καθώς είναι η μοναδική πρόταση του ΑΚΕΛ. Ως προς τα ενδοκομματικά του ΑΚΕΛ, η υποψηφιότητα του κ. Σπανού είναι εντυπωσιακή διότι ο ίδιος είχε επικρίνει σφοδρότατα την προεδρική πενταετία του Δημήτρη Χριστόφια περιγράφοντάς την ως καταστροφική. Ο κ. Σπανός είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του Μνημονίου, περιγράφοντας την Τρόικα ως μέλη ναυαγοσωστών της Κυπριακής Οικονομίας.
Ως προτέρημα, παρά μειονέκτημα αντικρίζει το βιογραφικό του Μάικ Σπανού το ΑΚΕΛ, απαντώντας στα όσα ακούγονται για το επιχειρηματικό και τραπεζικό του γίγνεσθαι. Μιλώντας το πρωί στον ACTIVE 107,4 και 102,5 ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, έστειλε το μήνυμα προς όλους όσοι επικρίνουν την πρόταση που διαμορφώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ότι κάνουν οικτρό λάθος νομίζοντας ότι ο κόσμος του ΑΚΕΛ δεν θα υποστηρίξει την επιλογή Σπανού.
Απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για αντισυμβατική επιλογή της αριστεράς με τις πολιτικές της θέσεις για το κεφάλαιο, ο εκπρόσωπος του κόμματος πρόβαλε την άποψη ότι το να ήταν κάποιος μέλος του ΔΣ της ΚΤΚ στην μετά το 2013 εποχή ή να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν αποτελεί προπατορικό αμάρτημα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις