Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Eν έτει 2017 η κυβέρνηση ίδρυσε τον ΕΦΚΑ στον οποίο εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες) με στόχο να γίνει ένα ποιο δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα... Είναι όμως έτσι;

Eν έτει 2017 η κυβέρνηση ίδρυσε τον ΕΦΚΑ στον οποίο εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες) με στόχο να γίνει ένα ποιο δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.
Αυτό τουλάχιστον ευαγγελίζεται η  «αριστερή» κυβέρνηση… Είναι όμως έτσι;


Γράφει ο Γεώργιος Χροναίος
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
anakainisi.biz

ΟΧΙ
Εν γνώσει της συνεχίζει να μεταφέρει στρεβλώσεις από τo προηγούμενο σύστημα.
Οι μηχανικοί στο προηγούμενο σύστημα ασφαλίζονταν στο ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ). Με το που εγγράφονταν στο TEE (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) αυτομάτως εγγράφονταν και στο ΤΣΜΕΔΕ και πλήρωνε εισφορές ανεξάρτητα από το εάν εξασκεί το επάγγελμα ή όχι.
Το ΤΣΜΕΔΕ δεν ασφάλιζε την εργασία, ασφάλιζε την ιδιότητα.
ΕΙΣΑΙ Μηχανικός, πληρώνεις εισφορές. Μπορεί να είσαι άνεργος, χωρίς εισοδήματα αλλά αφού είσαι μηχανικός θα πληρώνεις εισφορές.

Ο Άνεργος Μηχανικός πληρώνει κανονικά εισφορές σαν ελεύθερος επαγγελματίας!

Ο μόνος τρόπος να μην πληρώνει ένας μηχανικός εισφορές είναι να απαλλαχθεί από την ιδιότητα του μηχανικού, δηλαδή να διαγραφεί από το TEE.
Στο michanikos.gr μια ανεξάρτητη κοινότητα για τα θέματα των μηχανικών υπάρχει ένα thread με θέμα Διαγραφή από το ΤΕΕ / ΤΣΜΕΔΕ, όπου αναφέρεται διεξοδικά η διαδικασία διαγραφής από ΤΕΕ (και κατόπιν από το ΤΣΜΕΔΕ).
Εντύπωση κάνει το ενδιαφέρον των νέων μηχανικών να πάψουν να είναι μηχανικοί!!!
180+ σελίδες με ερωτήσεις και διευκρινήσεις και χιλιάδες διαγραφές νέων συναδέλφων που αδυνατούν να πληρώνουν εισφορές χωρίς να έχουν έσοδα.
Οι νέοι μηχανικοί της χώρας βρίσκονται σε απόγνωση…
Δε φτάνει που ένα μεγάλο μέρος των μηχανικών έχει κλείσει τα βιβλία του λόγω της υπερφορολόγησης, της κατάρρευσης της οικοδομής και της μη ύπαρξης επαρκούς ποσότητας εργασίας για την επιβίωση, υποχρεούνται να συνεχίσουν πληρώνουν εισφορές σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, παρότι είναι άνεργοι…
Ο κύριος Πετρόπουλος και η κ Έφη Αχτσίογλου περηφανεύονται για το πόσο δίκαιος είναι ο ΕΦΚΑ…
Όμως κλείνουν τα μάτια μπροστά σ΄αυτήν την αδικία…
Την οποία δε εν γνώσει τους συνεχίζουν…

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το Υπουργείο Εργασίας αναφέρεται ρητά:
·         Μέλη του ΤΕΕ που δεν ασκούν καμία επαγγελματική δραστηριότητα (είτε ως μισθωτοί είτε ως μη μισθωτοί), καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολουμένου. Και σε αυτή την περίπτωση, οι εισφορές θα υπολογιστούν επί μηνιαίου εισοδήματος της τάξης των 586,08 ή των 410,26 ευρώ ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου.
·         Μέλη του ΤΕΕ που έχουν τραπεί σε άλλο επάγγελμα(!!!!!!), και παρέχουν μισθωτή ή μη μισθωτή εργασία (ασκούν εμπορική δραστηριότητα), καταβάλλουν εισφορές σύμφωνα με τις διατάξεις της παράλληλης απασχόλησης, καθώς διατηρούν την ιδιότητα του μηχανικού.

Και φυσικά η κοροϊδία συνεχίζεται….
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής η εγκύκλιος προαναγγέλλει την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης…
Γιατί βγαίνει εγκύκλιος για διάταξη που είναι 100% άδικη και θα…  καταργηθεί;
Πότε θα καταργηθεί η διάταξη; Όταν θα έχει ήδη καταργηθεί το επάγγελμα του Μηχανικού;
Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στις πλάτες των άνεργων μηχανικών είναι τεράστιος.
Στο βωμό των ελάχιστα περισσότερων ασφαλιστικών εσόδων συντηρεί μια τεράστια αδικία.
Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ….


ΥΓ: Τεράστια επίσης είναι και η σιωπή του ΤΕΕ στο συγκεκριμένο θέμα… Το ΤΕΕ Κωφεύει, προσποιείται πως δεν υπάρχει θέμα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις