Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ρεσάλτο Τούρκων κομάντος σε πλοίο εντός FIR Αθηνών …κάνουν λόγο για ιστορική επιχείρηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής και με δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, τις βραδινές ώρες του Σάββατου 2 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε
έρευνα στο εμπορικό πλοίο Commander Tide (σημαίας Κονγκό), η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών (1 τόνος και 71 κιλά ηρωίνη), ενώ το παραπάνω πλοίο οδηγήθηκε στη Ναυτική Βάση του AKSAZ του τουρκικού ΠΝ.
                                                            
Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, οι τουρκικές αρχές είχαν τις ανάλογες πληροφορίες και έθεσαν υπό παρακολούθηση το ύποπτο πλοίο μόλις εξήλθε στη Ανατολική Μεσόγειο προερχόμενο από τη διώρυγα του ΣΟΥΕΖ.
Στην επιχείρηση συμμετείχε φρεγάτα του τουρκικού ΠΝ με 2 ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων SAT oı oποίες και επιβιβάστηκαν στο πλοίο το οποίο προσέγγισαν με φουσκωτή λέμβο και από αέρα με το ελικόπτερο S-70 της τουρκικής φρεγάτας, 2 σκάφη Ε-Δ και 2 Ε/Π της Τ/ΔΑΑ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.
Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ιστορική επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 26 λεπτά, προσπαθώντας να τονίσουν και να προβάλλουν τις δυνατότητες των ΤΕΔ και της ΔΑΑ στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας.
Αν και τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η έρευνα διενεργήθηκε ενώ το ύποπτο πλοίο βρισκόταν στην περιοχή της Μεσογείου (γενικά), από το σχετικό βίντεο συμπεραίνεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα διεθνή χωρικά ύδατα Νότια Καστελόριζου αλλά εντός του FIR AΘΗΝΩΝ (Χάρτης της Τ/ΔΑΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις