Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΠΑΕΙ KAI AYTH!!!! Στην EXIN Financial πωλήθηκε η Εθνική Ασφαλιστική - ΑΠΟΙΚΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ...

Μετά από 125 χρόνια, η ασφαλιστική της ΕΤΕ «αλλάζει χέρια». Μόνο το 25% της εταιρείας παραμένει στην Εθνική Τράπεζα.

Μετά απο 125 χρόνια κοινής πορείας, οι δρόμοι της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής "χωρίζονται", καθώς η
ΕΤΕ ανακοίνωσε την συμφωνία της με την EXIN Financial Services Holding B.V. για την πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι  718,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΤΕ θα διατηρήσει μερίδιο 25% των μετοχών στην Εθνική Ασφαλιστική, η οποία θα παραμείνει ο αποκλειστικός φορέας τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών της ΕΤΕ, όπως ορίζει η νέα 10ετής συμφωνία για προϊόντα ασφάλισης ζωής, αποταμίευσης και ζημιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, "η πώληση της  Εθνικής Ασφαλιστικής επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΕΤΕ να εφαρμόσει με συνέπεια το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, ενώ θα επιτρέψει στην ΕΤΕ να αφοσιωθεί στις κύριες δραστηριότητες της και στην υγιή πιστωτική επέκταση".

Σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, σημειώνει "ύστερα από 125 έτη κοινής πορείας η οποία ξεκίνησε το 1891, η ΕΤΕ προχώρησε στην πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να πραγματοποιήσει τη δέσμευση της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές. Παράλληλα, σύναψε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας bancassurance για τη διανομή των προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της ΕΤΕ. Η απόφαση να διατηρηθεί μειοψηφική συμμετοχή της τάξεως του 25%, συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τη σχέση μας με την EXIN. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο νέος μας συνεργάτης, η EXIN, διακατέχεται από μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει την Εθνική Ασφαλιστική τα επόμενα χρόνια".

ΕΧΙΝ: παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών προς τους πελάτες

Η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί τη μεγαλύτερη και παλαιότερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η EXIN, η  συμφωνία και η συνεργασία αναδεικνύουν τη δέσμευση της για την ανάπτυξη νέων ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή, σε συνέχεια της εξαγοράς μεριδίου ύψους 50% στην AIG Ελλάδος τον Δεκέμβριο του 2016. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το χαρτοφυλάκιο εταιριών της EXIN θα παράγει ασφάλιστρα της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως από την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την εδραίωση της συνεργασίας μας με την ΕΤΕ. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας στην Εθνική Ασφαλιστική, ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω την εξαιρετική βάση που τόσο επιδέξια έχουν οικοδομήσει οι εταίροι μας στην ΕΤΕ. Ο συνδυασμός των διαχρονικών αξιών της Εθνικής Ασφαλιστικής με την τεχνολογική μας εμπειρογνωμοσύνη θα συμβάλουν στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τα επόμενα χρόνια" δήλωσε ο Matt Fairfield, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EXIN.

"Η συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει τη δέσμευσή μας στην αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Νότιας Ευρώπης ως μέρος της πανευρωπαϊκής μας στρατηγικής. Η EXIN έχει την τεχνογνωσία να ηγηθεί της αναγέννησης του κλάδου σε όλη την περιοχή", επεσήμανε ο John Koudounis, συνιδρυτής της EXIN, ενώ ο έτερος συνιδρυτής της ΕΧΙΝ John Calamos σημείωσε "αναζητώ ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε ευτυχείς γιατί βρήκαμε κάτι το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις