Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

KATI ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ:Απόβαση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων σε Έβρο και Σούδα!

Απόβαση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Έβρο και Σούδα
γεγονός που δείχνει πως ετοιμάζεται κάτι πολύ μεγάλο...

Μετά τις δηλώσεις περί «αστραπιαίων» αλλαγών των  συνόρων στα Βαλκάνια του Αμερικανού  πρώην υπαρχηγού  της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Steven Meyer και της πολεμικής κρίσης στην Συρία,  γίνεται πιο ξεκάθαρο το τοπίο στην περιοχή μας με σενάρια που σαφώς και αγγίζουν και την Ελλάδα. 

Ο αμερικανικός στρατός εδώ και μεγάλο διάστημα συνεκπαιδεύεται με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε μεγάλο ποσοστό, με στόχο να αντιμετωπιστούν όλα αυτά σενάρια.

Είτε πρόκειται για ειδικές δυνάμεις είτε για το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία, οι Αμερικανοί είναι παρόντες συνεχώς στην ελληνική επικράτεια.  

Η πρόσφατη άσκηση μεταξύ της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών/  Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ»), με την 173 Infantry Brigate Combat Team (Airborne), στο πλαίσιο της άσκησης «BAYONET MINOTAUR – 2017», αποδεικνύει του λόγου το αληθές.


Η περιοχή των Βαλκανίων έχει καταστεί εκ νέου μια ασταθή περιοχή για αυτό και η συμμαχία δραστηριοποιείται δοκιμάζοντας νέα σενάρια.

Η Ελλάδα παρά την τεράστια οικονομική κρίση παραμένει ένας αξιόπιστος εταίρος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια , ο οποίος δύναται να δώσει αποτελεσματικές λύσεις όπου και όποτε απαιτηθεί.

Γίνεται επίσης κατανοητό ότι οι επιχειρήσεις που προκρίνονται σε μια τέτοια περίπτωση  είναι αεραποβατικού χαρακτήρα με ρίψη προσωπικού και μέσων κοντά στην εστία της κρίσης. Σε αυτό άλλωστε εκπαιδεύονται Έλληνες και Αμερικανοί εδώ και μεγάλο διάστημα , δείχνοντας σαφώς την κατεύθυνση.  

Το ασταθές σκηνικό στην ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο και διένεξη με την Σερβία και οι μουσουλμανικοί θύλακες σε Βοσνία και αλλού έχουν δυναμιτίσει το σκηνικό στην περιοχή μας.

Η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία δεν είναι ικανές  να δράσουν στην περιοχή διότι είναι απασχολημένες με την οικονομική υποδούλωση της Ευρώπης, δεν έχουν απαντήσεις, ούτε λύσεις ακόμη και για απλά ζητήματα διότι ο σκοπός , ειδικά των Γερμανών είναι η  παντοδυναμία.

Από την άλλη πλευρά η Ρωσία διατηρεί στενούς δεσμούς με Σερβία και ΠΓΔΜ και θέλει να παρέμβει στην περιοχή με νομιμοφανή τρόπο , εφόσον της δοθεί η ευκαιρία.

Πρόκειται για ένα πολύπλοκο και λίαν «εύφλεκτο σκηνικό» το οποίο έχει διαμορφωθεί κοντά στα βόρεια ελληνικά σύνορα, το οποίο θα απαιτήσει την συνδρομή των ελληνικών ταχυκίνητων δυνάμεων σε περίπτωση απότομης κλιμάκωσης της κατάστασης σε μια εκ των χωρών της περιοχής. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις