Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ποια ελληνική αμυντική βιομηχανία επισκέφθηκε ο M.Βέμπερ επιβραβεύοντας την καινοτομία!

Για τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες πολλές φορές έχουμε γράψει. Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που στο εξωτερικό έχουν αποκτήσει φήμη. Δεν είναι τυχαίο ότι μία απ΄ αυτές επισκέφθηκε
  χθες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Manfred Weber, κατά την σύντομη επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την ΘΕΩΝ Αισθητήρες, την καινοτόμα γραμμή παραγωγής της οποίας επισκέφθηκε ο κ.Manfred Weber.
Ο κ. Weber ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της «Θέων Αισθητήρες» από τον ιδρυτή της και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), κ. Κρίστιαν Χατζημηνά, παρουσία του κ. Βασίλη Αποστολόπουλου, Προέδρου της ΕΕΝΕ και διευθύνοντος συμβούλου του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών.
Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες, είναι μια παγκοσμίως ηγετική εταιρεία σε θερμικά και νυχτερινής όρασης συστήματα και διαθέτει ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο πελατών και συνεργατών με πωλήσεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ο κ. Weber ενημερώθηκε σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα που ανέδειξαν τη ΘΕΩΝ ως μια πρωτοπόρο -στον κλάδο της- εταιρεία, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Χατζημηνάς τόνισε τη σημασία της επένδυσης στην έρευνα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια ως τις βασικότερες λύσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Περιέγραψε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτά τα χρόνια οι ελληνικές εταιρείες (φορολογία και έλλειψη τραπεζικής χρηματοδότησης) αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες που θα καθορίσουν το οικονομικό μέλλον της χώρας, τονίζοντας, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει μια πραγματικά ελεύθερη αγορά για όλα τα μέλη της.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του κ. Weber στις εγκαταστάσεις της ΘΕΩΝ, ο κ. Χατζημηνάς υπογράμμισε τη σημασία μιας δημιουργικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία στον τομέα της έρευνας και της παραγωγής νέων τεχνολογιών.
Ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την ανάγκη, για τους Έλληνες επιχειρηματίες, να ξεπεράσουν τα υφιστάμενα εμπόδια, να ενώσουν τις δυνάμεις τους – όπου αυτό είναι δυνατό- και να αναπτύξουν ευκαιρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο κ. Αποστολόπουλος και ο κ. Χατζημηνάς επισήμαναν την ανάγκη για μείωση των φόρων για τα νομικά πρόσωπα και πρότειναν συγκεκριμένους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό.
Ο κ. Weber ευχαρίστησε για τη λεπτομερή παρουσίαση και δήλωσε χαρούμενος που γνωρίζει μια αξιόλογη ελληνική εταιρεία, η οποία παράγει και εξάγει τόσο προηγμένης τεχνολογίας προιόντα. Τόνισε επίσης, πως τέτοιου είδους καινοτόμες δραστηριότητες αποτελούν πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την Ευρώπη.
Στην επίσκεψη, τον κ. Weber συνόδευσαν ο Martin Kamp, Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, η Mercedes Alvar Gonzalez, Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΛΚ και ο Christian Huegel, Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου του ΕΛΚ.
ΘΕΩΝ Αισθητήρες
Η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ιδρύθηκε το 1997 και είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε θερμικά και νυχτερινής όρασης συστήματα, με τα προϊόντα της να χρησιμοποιούνται στις Ένοπλες Δυνάμεις και την ασφάλεια, σε πάνω από 38 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με προηγμένη in-house σχεδίαση και ανάπτυξη, η  THEON προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως μονοκυάλα και κιάλια νυχτερινής όρασης, βασισμένα σε λυχνία ενίσχυσης φωτός αλλά και πρόσφατα στα συστήματα θερμικής απεικόνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις