Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Το γραφείο της May αρνήθηκε τις πληροφορίες σχετικά με τη αναβολή της επίσκεψης του Trump

© AP Photo / Pablo Martinez Monsivais Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Φωτογραφία αρχείου
ΛΟΝΔΙΝΟ, 11 Ιουνίου  – RIA Novosti, Denis Βοροσίλοφ. Το γραφείο της Βρετανής
 Πρωθυπουργού δεν επιβεβαίωσε την έκθεση των μέσων ενημέρωσης για την αναβολή της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στη Μεγάλη Βρετανία .
Την Κυριακή η εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι πριν από λίγες εβδομάδες  ο Trump σε τηλεφωνική συνομιλία με την  Βρετανή Πρωθυπουργό Theresa May  δήλωσε ότι αναβάλλει την επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2017, λόγω της δυσαρέσκειας  του Βρετανικού κοινού.
«Δεν θα σχολιάσω εικασίες σχετικά με το περιεχόμενο των ιδιωτικών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων Η βασίλισσα επιβεβαίωσε την πρόσκληση προς τον πρόεδρο Trump να επισκεφθεί τη Βρετανία, και δεν υπάρχουν αλλαγές σε αυτά τα σχέδια» – δήλωσε  ο εκπρόσωπος του γραφείου της Πρωθυπουργού  ανέφεραν οι  δημοσιογράφοι.
Η May  κάλεσε τον  Trump να επισκεφθεί τη Βρετανία σε  μια επίσημη επίσκεψη   επτά ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2017. Η πρόσκληση προκάλεσε αγανάκτηση των Βρετανών πολιτικών και του κοινού, στο Λονδίνο έλαβαν  χώρα αρκετές μαζικές κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής του νέου Αμερικανού  ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις