Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Nέες κλινικές δημιουργήθηκαν στο Χαλέπι σε μόλις δύο μήνες,΄για θεραυπευτούν χιλιάδες ασθενείς στη Μέση Ανατολή [1]

© Sputnik / Μιχαήλ Voskresenskiy Όχι πολύ καιρό πριν, το  Χαλέπι βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών της
Daesh. Οι άμαχοι βρίσκονταν σε τρομερή κατάσταση καθώς εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν και καταπιέστηκαν στην ίδια την  πόλη τους. Τώρα, όμως, μετά την πρόσφατη απελευθέρωση της πόλης, το  Χαλέπι  τελικά ξεπηδά μέσα από την  στάχτη  ενός βάρβαρου πολέμου.
Μέσα σε μόλις δύο μήνες δημιουργήθηκε μια νέα κλινική εξωτερικών ιατρείων με  την ταχεία τεχνολογία συναρμολόγησης στο Χαλέπ. Άνοιξε στις αρχές Ιουνίου και έχει σχεδιαστεί για 1000 επισκέψεις το μήνα.
Ο δήμος της πόλης του Χαλεπίου  εργάζεται για να προσφέρει στους κατοίκους του καλύτερες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και θεραπείας. Στις αρχές Ιουνίου άνοιξαν πέντε νέες κλινικές εξωτερικών ιατρείων  στο Χαλέπι.
Μια τέτοια κλινική, η οποία εργάζεται καθημερινά για να βοηθήσει πολίτες, είναι η κλινική al-Zebdia στο ανατολικό Χαλέπι.
‘Υπάρχουν πέντε γιατροί και 15 νοσηλευτές που εργάζονται επί του παρόντος στην πολυκλινική μας στην περιοχή al-Zebdia του ανατολικού Χαλεπίου. Στο εγγύς μέλλον, το προσωπικό θα αυξηθεί περαιτέρω », δήλωσε ο Ziyad Hashtam, ένας γιατρός του ιατρικού κέντρου, σε έναν ανταποκριτή  του  RIA.
Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η εγκατάσταση είναι σε θέση να δέχεται έως και 1000 ασθενείς κάθε  μήνα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.
Ο Hashtam διευκρίνισε ότι οι νέες εξωτερικές κλινικές στο ανατολικό Χαλέπι λειτουργούν με βάση την αρχή ‘όλα σε ένα’.
Στην κλινική του ειδικά, υπάρχουν αίθουσες για εξετάσεις ασθενών, υπάρχει δωρεάν φαρμακείο και αίθουσα εξετάσεων για γυναίκες  με μηχάνημα  υπερήχων.
Ωστόσο, η βελτίωση αυτών των ιατρικών θέσεων συνεχίζεται καθώς οι κατασκευαστές συνεχίζουν να εξαλείφουν τα ελαττώματα που εντοπίζονται στις εγκαταστάσεις.
‘Μια ομάδα 10 ατόμων κατασκευάζει κοινωνικές εγκαταστάσεις όπως αυτή η κλινική εξωτερικών ασθενών η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις δύο μήνες. Λίγες ακόμη εβδομάδες χρειάζονται για τη δημιουργία του εισαγόμενου εξοπλισμού’, δήλωσε ο μηχανικός Muhammad Endaui.
Για να βοηθήσουν το Χαλέπι να αντιμετωπίσει την κατάσταση μετά την απελευθέρωση από το Daesh  (ισλαμικό κράτος), οι ρωσικές φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Fair Aid έφεραν τόνους φαρμάκων και διατροφή για τους Σύριους. Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει τη διατροφή, το γάλα για να τρέφονται τεχνητά τα παιδιά,  τα απλά φάρμακα και τα  αναλώσιμα, συμπεριλαμβανομένων των αντισηπτικών, των αντιβιοτικών και των επιδέσμων.
Η Συρία βρίσκεται σε πόλεμο επί έξι χρόνια, με  τις κυβερνητικές δυνάμεις που αγωνίζονται εναντίον ομάδων της αντιπολίτευσης της Συρίας που προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Bashar al-Assad και εναντίον των πολυάριθμων εξτρεμιστικών  και τρομοκρατικών  ομάδων  όπως το Daesh και το Front al-Nusra, οι οποίες και οι δύο είναι Εκτός νόμου στη Ρωσία.
Η Ρωσία και η Τουρκία είναι οι εγγυητές της  εθνικής κατάπαυσης του πυρός στην  Συρία  που τέθηκε σε ισχύ στις 30 Δεκεμβρίου  του  2016.
References  Middle East
   ( https://sputniknews.com/middleeast/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις