Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Nαζιστικά Kειμήλια ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη σε σπίτι στην Αργεντινή

Από το Γ’ Ράιχ στο Μπουένος Άιρες – Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Ναζιστικά κειμήλια εντόπισαν οι αρχές της Αργεντινής σε κρυφό δωμάτιο αφιερωμένο στο Τρίτο Ράιχ.
Μεταξύ των κειμηλίων ήταν και μια προτομή του Χίτλερ και οι αρχές πιστεύουν πως τα αντικείμενα έφτασαν στη χώρα από Γερμανούς φυγάδες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 75 κειμήλια στο σπίτι συλλέκτη σε προάστιο του Μπουένος Άιρες. «Μετά την έρευνα» δήλωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας της αστυνομίας «ανακαλύψαμε τα αντικείμενα που ήταν κρυμμένα σε κρύπτη πίσω από μια βιβλιοθήκη». Στο μυστικό δωμάτιο η αστυνομία βρήκε κειμήλια που πιστεύεται πως ανήκαν σε υψηλόβαθμους ναζί την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
Μεταξύ άλλων βρέθηκαν παιχνίδια και μουσικά όργανα με σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα. Η συλλογή ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας με αφετηρία ύποπτη γκαλερί στο Μπουένος Άιρες.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αργεντινής, όπως γράφουν οι New York Times, εισέβαλε στο σπίτι του συλλέκτη στις 8 Ιουνίου, σε ώρα που εκείνος δεν βρισκόταν εκεί. Βρέθηκαν επίσης ιατρικά εργαλεία που συνδέονται με το πρόγραμμα ευγονικής των ναζί.
Ναζιστικά κειμήλια ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη σε σπίτι στην Αργεντινή - ΕικόναΝαζιστικά κειμήλια ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη σε σπίτι στην Αργεντινή - Εικόνα1Ναζιστικά κειμήλια ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη σε σπίτι στην Αργεντινή - Εικόνα2Ναζιστικά κειμήλια ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη σε σπίτι στην Αργεντινή - Εικόνα3Ναζιστικά κειμήλια ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη σε σπίτι στην Αργεντινή - Εικόνα4Ναζιστικά κειμήλια ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη σε σπίτι στην Αργεντινή - Εικόνα5Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις