Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Oι HΠΑ δεν θα υποβάλουν τα αποδεικτικά στοιχεία τη προετοιμασίας της Συρίας για τη χημική επίθεση

© RIA Novosti / Μιχαήλ Voskresensky Δαμασκός. Φωτογραφία αρχείου
WASHINGTON, 28 Ιουνίου – RIA Novosti. Οι ΗΠΑ δεν προσκόμισαν τα αποδεικτικά  στοιχεία ότι η κυβέρνηση της
Συρίας φέρεται να προετοιμάζει νέα χημική επίθεση και δεν θα ξεκινήσουν  να το κάνουν καθώς πρόκειται για πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε η  εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών  Heather Nauert
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι δημοσιογράφοι ζήτησαν να σχολιάσει τη δήλωση του Λευκού Οίκου που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ παρατηρούν τις προετοιμασίες για χημική επίθεση από τους Σύριους. Ζητήθηκε επίσης να μάθει αν κάτι πρόκειται να ‘πει η  Ουάσιγκτον συγκεκριμένα για τα χημικά όπλα’. ‘Όχι’ – απάντησε η Nauert.
Οι δημοσιογράφοι έδωσαν την προσοχή στο γεγονός ότι στη δήλωση του Λευκού Οίκου δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία.
‘Επίσης, δεν άρχισαν να δίδονται, διότι θεωρούνται ως θέμα μυστικότητας , όπως ξέρετε  σε τέτοια θέματα   λεπτομέρειες δεν δίνονται , το θέμα αυτό όμως επέστησε την προσοχή της Αμερικανικής κυβέρνησης στο υψηλότερο επίπεδο ‘- δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εμπιστευθούν τις δηλώσεις των Συριακών αρχών ότι η Δαμασκός δεν πραγματοποιεί προετοιμασίες για την εφαρμογή χημικών επιθέσεων. ‘Από το παρελθόν γνωρίζουμε ότι το καθεστώς του Assad χρησιμοποίησε χημικά όπλα ενάντια στους δικούς του ανθρώπους και μας προκαλεί σοβαρές ανησυχίες’ – είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ.
Η εξέλιξη  της κατάστασης – σε ένα ειδικό κεφάλαιο  του RIA Novosti ‘Ο πόλεμος στη Συρία [1]’ >>
References  Война в Сирии
   ( http://ria.ru/syria/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις