Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

OI ΑΞΟΝΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ…

MME της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου: Το ΑΚΡ συναντήθηκε με ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων και συμφώνησαν με το Κατάρ

MME της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου, υποστηρίζουν πως ηγέτες της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων μαζί με εκπροσώπους του ΑΚΡ, οργάνωσαν στην Τουρκία μια συνάντηση, στην οποία συμφώνησαν μαζί με το Κατάρ να επέμβουν στα εσωτερικά αραβικών χωρών και να προκαλέσουν αστάθεια.
H στάση υποστήριξης του Ερντογάν και της κυβέρνησης προς τους Μουσουλμάνους αδερφούς και το Κατάρ, άρχισε να στρέφει την βελόνα και προς την κατεύθυνση της Τουρκίας.
Στην  λίστα των τρομοκρατών της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου υπάρχει και ο λιβυκής καταγωγής Ιρλανδός πολίτης Μεχντί Ελ Χαρατί που είχε φιλήσει στο μέτωπο τον Ερντογάν.
Σύμφωνα με είδηση της Yakındoğuhaber οι εφημερίδες Ukaz και Riyad, υποστηρίζουν πως η χαρακτηρισθείσα ως τρομοκρατική οργάνωση των Μουσουλμάνων Αδελφών, μετά από την κρίση με το Κατάρ, έκαναν μια συνάντηση στην Τουρκία στην οποία μετείχαν γνωστά ονόματα της κυβέρνησης του ΑΚΡ.
Σύμφωνα με την είδηση, αποφασίστηκε η στήριξη των Μουσουλμάνων Αδελφών και της κυβέρνησης του Κατάρ, η συνέχιση της προκλητικής κατά της Αιγύπτου πολιτικής, όπως και το να πάνε μέλη των Μουσουλμάνων Αδελφών που κατοικούνε στο Κατάρ σε Τουρκία, Σουδάν, Αγγλία και Μαλαισία, έτσι ώστε να μειωθεί η πίεση προς το Κατάρ.
Η εφημερίδα Acil υποστηρίζει πως σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που κατέχει, Τουρκία και Κατάρ συμφώνησαν να έχουν την μέγιστη συνεργασία για να προκαλέσουν αστάθεια στις αραβικές χώρες.
Στην είδηση αναφέρεται πως μετά από προειδοποίηση από τον  εμίρη του Κατάρ, η διοίκηση του Αλ Τζαζίρα σταμάτησε την κριτική κατά της Τουρκίας,
………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις