Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Συλλήψεις και προσαγωγές στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία στο Μενίδι - (PHOTOS - VIDEO)

Μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ με περισσότερους από 250 αστυνομικούς
στην περιοχή του Μενιδίου για τον εντοπισμό του δράστη που, όπως όλα δείχνουν, πυροβολούσε ασκόπως στον αέρα το βράδυ της Πέμπτης, με τραγικό αποτέλεσμα μια «αδέσποτη» σφαίρα να σκοτώσει τον 11χρονο Μάριο στο προαύλιο του σχολείου του.
Μέχρι αργά το βράδυ οι αστυνομικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει 22 κατ’ οίκον έρευνες και είχαν προχωρήσει σε 31 προσαγωγές. Παράλληλα τρία άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά.
Από τις έρευνες βρέθηκαν 18 κάλυκες 9mm (ίδιου διαμετρήματος με τη βολίδα που σκότωσε τον μαθητή), 1 κάλυκας 7.62mm, 7 σφαίρες πυροβόλου όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο.
Η γιγαντιαία επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με περισσότερους από 250 αστυνομικούς.
Οι έρευνες, με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά και στον οποίο έχουν μπει οι αστυνομικές δυνάμεις και περνούν από "ψιλό κόσκινο" ολόκληρο τον χώρο, σπιθαμή προς σπιθαμή.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας, γινόταν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ολοκληρωθεί με θετική έκβαση η έρευνα πριν τη δύση του ηλίου, καθώς απαγορεύονται από το νόμο παρόμοιες έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός ειδικών περιπτώσεων. Ωστόσο έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί ο δράστης.
Για το λόγο αυτό υπάρχει πραγματικός αποκλεισμός στην περιοχή από δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, τις Ειδικές Δυνάμεις, ομάδες ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και από την αστυνομία της Δυτικής Αττικής.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς πολλά σπίτια είναι κλειστά και κλειδωμένα, αφού όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν άρον άρον, όταν είδαν πως αρχίζει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Πάντως οι μέχρι τώρα έρευνες οδηγούν σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στον οικισμό, όπου πιθανολογείται ότι έχουν πέσει οι πυροβολισμοί.
Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν γενικότερα για όπλα, ναρκωτικά και άλλα στοιχεία παράνομων δραστηριοτήτων στην περιοχή.
Σε ότι αφορά τους κάλυκες που βρέθηκαν αρχικά σε οικόπεδο, εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι από πρόσφατους πυροβολισμούς ή παλαιότερους και αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το τραγικό συμβάν.
Σοκ στο πανελλήνιο
Ο μικρός μαθητής συμμετείχε το απόγευμα της Πέμπτης μαζί με δεκάδες συμμαθητές του στη γιορτή του σχολείου για το τέλος της χρονιάς όταν ξαφνικά έπεσε στο έδαφος αναίσθητο. "Οι δάσκαλοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν. Του έκαναν τεχνητή αναπνοή αλλά δεν ανταποκρινόταν" δηλώνει με κομμένη την ανάσα ένας από τους γονείς που βρίσκονταν χθες στο προαύλιο του 6ου δημοτικού σχολείου Μενιδίου.
"Είδαμε αίματα στο προαύλιο και νόμιζα πως είχε ανοίξει το κεφάλι του από την πτώση" ανέφερε ένας άλλος πατέρας που δεν μπορεί να πιστέψει πόσο άδικα έχασε την ζωή του ο 11χρονος.
Ο μαθητής της Ε΄ Δημοτικού είχε χάσει τις αισθήσεις του κι έπεσε ανάσκελα στο έδαφος, πτώση που είχε ως αποτέλεσμα και να χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού και να αιμορραγήσει, γεγονός στο οποίο αποδίδεται το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε από την αρχή το θανάσιμο τραύμα από την σφαίρα που το χτύπησε στο κεφαλάκι του.
Το 11χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου διασωληνώθηκε, όμως δεν τα κατάφερε και λίγο αργότερα κατέληξε.
Τελικά η τραγική αποκάλυψη της πραγματικής αιτίας θανάτου από την «τυφλή» σφαίρα, ήρθε από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά που τόνισε:
«Μας έφεραν το παιδί νεκρό με αιφνίδια απώλεια αισθήσεων από ενδεχόμενο παθολογικό αίτιο ή ατύχημα. Διακρίναμε ένα μικρό τυφλό τραύμα στο πάνω δεξί μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια εντοπίσαμε βολίδα πυροβόλου όπλου (ενδεχομένως 9mm) που είχε προκαλέσει ωστική βλάβη και βλάβη στον εγκέφαλο».
Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και από τις πρώτες έρευνες σε σπίτι, όπου υπήρχαν πληροφορίες πως την ώρα που έπεφτε νεκρό το παιδί, ήταν σε εξέλιξη γλέντι, εντοπίστηκαν κάλυκες από πυροβόλο όπλο, ενώ στελέχη της Ασφάλειας, συνοδεία της ΕΚΑΜ, πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια ατόμων που ήταν στο γλέντι, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και να τα στείλουν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, για βλητικό έλεγχο.
Τι λέει το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"
Σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" αναφέρεται «ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν».
Σε συμπληρωματικό δελτίο τύπου, απαντώντας στις επικρίσεις που ακούγονται διότι δεν είχε διαπιστωθεί ο θανάσιμος τραυματισμός του παιδιού από σφαίρα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» αναφέρει «εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση. Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».
Πηγη φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις