Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Σκάνδαλο Tους Ξεσκέπασε Στεγνά; Ποιός Υπουργος Kαί Υπουργείο Αρνούνται Νά Απαντήσουν Στις Καταγγελίες Του Σπύρου Πρίφτη!

Σέ μιά απίστευτη πρωτοφανές αλαζονική και απαξιωτική στάση του Υπουργείου Παιδείας  πρός το αμερόληπτο θεσμό όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, το Υπουργείο Παιδείας
εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να απαντήσει στις Καταγγελίες του Σπύρου Πρίφτη, οτι ο νέος νόμος (παράγραφο (ζ) του άρθρου 42 του ν. 4386/16) που αφορούν στις νέες προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν  οι ενδιαφερόμενοι για την άσκηση-απόκτησει άδειας επαγγέλματος κουρέα κομμωτή, είναι ραμμένος στα μέτρα του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών, λες και το Υπουργείο Παιδείας (τα Έκαναν πλακάκια με τον Σύλλογο Κουρέων Κομμωτών) και έφτιαξαν ένα φωτογραφικό νόμο που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα τους;

Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει επέμβη είδη δυό φορές κατά τουΥπουργείου Παιδείας ώστε να απαντήσει στις καταγγελίες του Σπύρου Πριφτή, με το θέμα αυτό να έχει δημοσιευθεί στην εφημεριδα στο Καρφί  δυο φορές με τίτλο:  Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη στο υπουργείο Παιδείας για μία απάντηση που δεν ήρθε ποτέ, δείτε εδώ http://www.tokarfi.gr/paremvasi-tou-sinigorou-tou-politi-sto-ipourgio-pedias-gia-mia-apantisi-pou-den-irthe-pote/ και Συνεχίζεται η «οδύσσεια» για μία απάντηση από το Υπ. Παιδείας – Νέα παρέμβαση από τον «Συνήγορο του πολίτη» δείτε εδώ http://www.tokarfi.gr/sinechizete-i-odissia-gia-mia-apantisi-apo-to-ip-pedias-nea-paremvasi-apo-ton-sinigoro-tou-politi/


Σέ ένα τρίτο έγγραφο του Συνηγορου του Πολίτη προς τον Σπύρο Πρίφτη, τον ενημερώνουν οτι όλες η προσπάθειες που έκαναν ώστε το Υπουργείο να απαντήσει επεσαν στο κενό, παρόλου που αποτάθηκαν και στον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αυτος όπως φαίνεται αδιαφόρησε! Το λόγο τώρα έχει η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. για την εσωτερική αγορά, την βιομηχανία, και επιχειρηματικότητα, Elżbieta Bieńkowska, όπου τις έχουν κοινοποιηθεί επίσημα η καταγγελίες του Σπύρου Πρίφτη κατά του Υπουργείου Παιδείας!

Διαβάστε προς το τέλος του άρθρου το νέο Εγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη.

Αρθρο  Σπύρος Πρίφτης  email : spyros.priftis76@yahoo.gr

13 Ιουνίου 2017

Αριθμ. Πρωτ.: 222480/25328/2017

Πληροφορίες: κα Ισαβέλλα Μονιούδη - Πικρού (τηλ.:2131306623)

ΠΡΙΦΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΘΙΝΑΛΙΩΝ - ΑΡΑΧΑΒΗ 491 00

Αγαπητέ Κύριε,

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στον Συνήγορο του Πολίτη απευθύνοντάς του την υπ’ αριθμ. πρωτ/λου 45354/7.12.2016 αναφορά, στην οποία δόθηκε ο αριθμός φακέλου υπόθεσης 222480.

Με την εν λόγω αναφορά, ζητήσατε από τον Συνήγορο του Πολίτη την άσκηση των κατά το νόμο 3094/2003 αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να χορηγηθεί απάντηση σε επιστολές με ημερομηνία 7.10.2016 και 9.11.2016 που απευθύνατε ηλεκτρονικά προς το γραφείο του Υπουργού Παιδείας, ζητώντας την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 42 του ν. 4386/2016, κατά το μέρος που αφορά στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι κάτοχοι πτυχίου των τ. Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (νυν Κέντρα δια Βίου Μάθησης) για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας «Κομμωτής – Κουρέας».

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις συνημμένες στην αναφορά σχετικές επιστολές σας, ζητήσατε την κατάργηση όλων των προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος αποκλειστικά του κουρέα, προκειμένου το επάγγελμα να ασκείται ελεύθερα, δηλαδή χωρίς την υποχρέωση εξασφάλισης «Βεβαίωσης συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων», όπως αυτές ορίζονται στην παράγραφο (ζ) του άρθρου 42 του ν. 4386/16, δηλαδή χωρίς την υποχρέωση εξασφάλισης Βεβαίωσης επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ, η χορήγηση της οποίας προϋποθέτει παρακολούθηση προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, προϋπηρεσία και επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο άσκησης των κατά τον νόμο 3094/2003 αρμοδιοτήτων του, απηύθυνε προς το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς τα υπ’ αριθμ. πρωτ/λου 222480/2112/17.1.2017 και 222480/16599/12.4.2017 έγγραφα, εκ των οποίων το δεύτερο υπομνηστικό, ζητώντας να επιληφθούν προκειμένου να σας χορηγηθεί απάντηση, η οποία να κοινοποιηθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ωστόσο, δυστυχώς, παρά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος, ουδεμία απάντηση έχει περιέλθει στον Συνήγορο του Πολίτη.

Παρακαλώ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε, εκ νέου, μαζί μας για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα εμπίπτει εντός των αρμοδιοτήτων του Συνηγόρου του Πολίτη.

Με εκτίμηση

Γιώργος Π. Νικολόπουλος

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις