Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

“Σύσταση” Tου Στέιτ Nτιπάρτμεντ στην Τουρκία για την Αγία Σοφία

Για μνημείο εξαιρετικής σημασίας, αλλά και περίπλοκης ιστορίας έκανε λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνωρίζει ότι η Αγιά Σοφία είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας και κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί την πολύπλοκη ιστορία της.


Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ, Heather Nauert, απαντώντας σε ερώτηση για το ποια είναι η τοποθέτηση της αμερικανικής διπλωματίαστην προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, απάντησε : « Η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας, το καταλαβαίνομε και το σεβόμαστε αυτό. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοση της και την πολύπλοκη ιστορία της». 

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν αυτή η τοποθέτηση σημαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στην ιδέα να την μετατραπεί  σε τζαμί, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντiπάρτμεντ  έσπευσε να αποσαφηνίσει : «Δεν λέω καθόλου αυτό. Είναι μια περίπλοκη ιστορία και αναγνωρίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία για άλλες θρησκείες, πολλές θρησκείες. Και γι 'αυτό απλώς θα ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να το κάνει αυτό, για να το διατηρήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις