Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Στην Ολομέλεια την Τετάρτη το πόρισμα Tης Προανακριτικής για Παπαντωνίου

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα που προτείνει την εξάλειψη του αξιόποινου των αδικημάτων που έχουν παραγραφεί.

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε για να
διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, για εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραψε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επόμενο βήμα είναι να οριστεί ημέρα συζήτησης του στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Νίκο Βούτση να κάνει γνωστό ότι προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη. Παραλαμβάνοντας το πόρισμα ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η Βουλή μαζεύει το υλικό και η Δικαιοσύνη έχει το σήμα, ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα λειτουργεί πυροσβεστικά, ούτε θα αποκρύπτει ζητήματα που αφορούν το πολιτικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι το πόρισμα προτείνει την εξάλειψη του αξιόποινου των αδικημάτων που έχουν παραγραφεί, αλλά οδηγεί σε επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, αφού για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αρμόδια είναι η τακτική δικαιοσύνη, στην οποία επιστρέφεται και ο σχετικός φάκελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις