Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Πόλεμος» για το άβατο των Εξαρχείων μετά την… αριστερή απαγόρευση Tόσκα κατά αστυνομικών

Την ίδια ώρα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την αντισυγκέντρωση που ετοίμαζαν οι αναρχικοί στην πλατεία Κολωνακίου Πολιτική θύελλα προκαλεί 
η απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Επικαλούμενη λόγους δημόσιας ασφάλειας η απόφαση που έφερε την υπογραφή του Αττικάρχη ουσιαστικά έβαλε τέλος σε μια εκκρεμότητα που ταλάνιζε την τελευταία εβδομάδα τα υψηλά κλιμάκια της Κατεχάκη. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι από χθες το βράδυ πρώτη είδηση σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι η συγκέντρωση αλληλεγγύης την ίδια μέρα και ώρα που είχαν προγραμματίσει οι αστυνομικοί στην οποία όπως ανακοίνωσαν θα συμμετέχει και η Ανοικτή Συνέλευση Αναρχικών.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ένα και εύλογο: Η απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης τις συγκεκριμένες ώρες για τους αστυνομικούς της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων θα ισχύσει και για τις συλλογικότητες των Εξαρχείων; Με απλά λόγια η προαναγγελθείσα εκδήλωση θα γίνει για να αποδειχτεί τελικά ποιος κάνει κουμάντο στα Εξάρχεια; Μάλιστα, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα γίνει με την αντισυγκέντρωση που ετοίμαζαν οι αναρχικοί στην πλατεία Κολωνακίου και αν τελικά θα πραγματοποιηθεί.
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες της Κρατικής Ασφάλειας λένε ότι οι  αναρχικοί οργανώνονταν και ετοίμαζαν πόλεμο με μολότοφ και αυτοσχέδια συστήματα εκτόξευσης φωτοβολίδων σε ευθεία βολή προκειμένου να δείξουν ποιος τελικά έχει το πάνω χέρι στο κέντρο της Αθήνας.
Παράλληλα, η ΠΟΑΣΥ μέχρι την τελευταία ώρα χθές το απόγευμα ετοίμαζε την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων όμως η αναμενόμενη απόφαση του Αττικάρχη υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου μετά και την προαναγγελία του υπουργού τους ανάγκασε να συμμορφωθούν με το νόμο για τον οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Γρηγόρης Γερακαράκος έχουν δώσει όρκο.
Πληροφορίες δε, αναφέρουν πως ουσιαστικά δεν πρόκειται να επαναφέρουν το θέμα της εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων καθώς γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο θα μπλοκαριστεί και πάλι με μια νέα απόφαση του Αττικάρχη. Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο και στην αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για τα θέμα του άβατου των Εξαρχείων αναμένεται να υπάρξει συνέχεια με βολές εκατέρωθεν και τη ΝΔ να ανεβάζει τους τόνους ζητώντας να βρεθεί λύση σε ένα ζήτημα που αποτελεί ένα από τα αδύνατα σημεία της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις