Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ο Tillerson κατηγόρησε τη ΛΔΚ για τη δημιουργία στρατοπέδων εργασίας στη Pωσία και στην Κίνα

© RIA Novosti / Ramil Sitdikov Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson. Φωτογραφία αρχείου
Washington, 27 Ιουνίου-RIA Novosti, Ντμίτρι Zlodorev.
Περίπου 80 χιλιάδες πολίτες της ΛΔΚ  ασχολούνται με την καταναγκαστική εργασία σε εργατικά στρατόπεδα, κυρίως στην Κίνα και τη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών των  Ηνωμένων Πολιτειών Rex Tillerson.
‘Από 50 έως 80 χιλιάδες πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας εργάζονται σε στρατόπεδα εργασίας στο εξωτερικό, πρώτα απ ‘όλα στη Ρωσία και στην Κίνα’ – είπε, εκπροσωπώντας στην Ουάσιγκτον την ετήσια έκθεση του Κρατικού Τμήματος για την καταπολέμηση του δουλεμπορίου στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ‘πολλοί από αυτούς εργάζονται για 20 ώρες την ημέρα και ο μισθός τους πηγαίνει στις αρχές της ΛΔΚ’. ‘Το καθεστώς  της  Πιονγιάνγκ λαμβάνει, κατά συνέπεια, εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως’ – πρόσθεσε ο Tillerson.
Τόνισε ότι «τα υπεύθυνα κράτη δεν μπορούν να αντέξουν  την κατάσταση να αναπτύσσεται με αυτόν τον τρόπο ». ‘Καλούμε όλες τις χώρες που προσέλαβαν  πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας σε καταναγκαστική εργασία, να επιστρέψουν αυτούς τους ανθρώπους στην πατρίδα τους’, δήλωσε ο υπουργός.
Η έκθεση υποστήριξε ότι η Ρωσική κυβέρνηση πρόσφατα επέκτεινε τις  διμερείς συμφωνίες με τη ΛΔΚ, με τις οποίες  η Βόρεια Κορέα δημιουργεί στρατόπεδα εργασίας στην ρωσική επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις