Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

VIDEO - ΑΚΟΜΗ KAI ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Δεύτερη εισβολή στην Συρία επιχειρεί η Τουρκία, μετά την περίφημη επιχείρηση ασπίδα του Ευφράτη, η οποία σημείωσε παταγώδη αποτυχία.


Οι κουρδικές μονάδες που είναι προωθημένες στην περιοχή Afrin βρίσκονται σε επαγρύπνηση, μετά την εισβολή τουρκικών τεθωρακισμένων στο βόρειο Χαλέπι που σημειώθηκε την Τρίτη και καταγράφηκε σε ερασιτεχνικά βίντεο.



Η περιοχή του Afrin βρίσκεται από τις 29 Ιανουαρίου του 2014 υπό κουρδικό έλεγχο και αποτελεί τον δυτικό θύλακα των Κούρδων, που προσπαθεί να ενωθεί με τον ανατολικό για την δημιουργία του βορείου κουρδικού διαδρόμου με προοπτική την έξοδο προς την Μεσόγειο, στην τουρκική περιοχή του Hatay.
br />Για την Άγκυρα η σύνδεση αυτών των δύο μεγάλων περιοχών που ανήκουν στις ανταρτικές δυνάμεις, απαιτεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους Ισλαμιστές επαναστάτες να περάσουν από περίπου 30 χιλιόμετρα εδάφους υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενός ισχυρού συμμάχου των ΗΠΑ που τροφοδοτείται τακτικά από την Ουάσινγκτον με όπλα.

Σε περίπτωση που θα δημιουργηθεί γραμμή παροχής ανταρτών, η ένοπλη Συριακή Αντιπολίτευση θα ενισχυθεί σημαντικά, ενώ η Τουρκία θα μπορούσε να ενισχύσει την επιρροή της στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου η εχθρική Αλ Κάιντα συνδέεται με την ομάδα Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) που παραμένει η πιο ισχυρή ομάδα.

Για να περιπλεχθούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και ο Ρωσικός Στρατός έχουν επίσης στρατιώτες που σταθμεύουν στην περιοχή που κρατείται από την SDF προκειμένου να διορθώσουν τους δεσμούς μεταξύ των μερών.



armynow.net
http://www.loxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις