Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Οι Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (VKS) σκότωσαν 80 μαχητές*που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Rakka στην Παλμύρα

© RIA Novosti / Υπουργείο Ρωσικής Εθνικής Άμυνας 
Su-30 CM και το βομβαρδιστικό φορέας πυραύλων Tu-160 των Ρωσικών  VKS κατά την διάρκεια μαχητικής εξόρμησης στην Συρία. Φωτογραφία αρχείου

ΜΟΣΧΑ, 1 Ιουνίου  – RIA Novosti.  Ένα ρωσικό αεροσκάφος σκότωσε πάνω από 80 τρομοκράτες της οργάνωσης του «ισλαμικού  κράτοςυ» , οι οποίοι προσπάθησαν να φύγουν από την  Raqqa τη νύχτα 29-30 Μαΐου , σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Υπό την κάλυψη του σκότους τρεις φάλαγγες προερχόμενες  από Raqqa κατευθύνθηκαν προς  τα νότια κατεύθυνση σε διάφορες διαδρομές, αλλά δέχθηκαν την  επίθεση από την αεροπορία.
Οι τρομοκράτες έχουν χάσει πάνω από 80 ανθρώπους που  έχασαν τη ζωή τους, 36 οχήματα, οκτώ τανκς και 17 pickups φορτηγά  με όλμους μεγάλου διαμετρήματος και  φορητά  όπλα.  Σημειώνεται ότι οι μαχητές προσπάθησαν να φύγουν  από την Raqqa ακολουθώντας τον  Ευφράτη, αν και η περιοχή κατέχεται  από τις  «Συριακές  δημοκρατικές δυνάμεις» και μονάδες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας.  Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια των τρομοκρατών  να ξεφύγουν  από την πόλη της  Raqqa  για να Παλμύρα.  Την πρώτη φορά  η φάλαγγα  των τρομοκρατών καταστράφηκε από τα  αεροσκάφη  στις 25 Μαΐου.
Το Ρωσικό  Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα μέτρα για την πρόληψη  διαφυγής σημαντικών   μονάδων του ISIS * στις επαρχίες Χομς και Χάμα.
Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» (IG) απαγορευμένη στη Ρωσία.
Η εξέλιξη της κατάστασης στο ειδικό κεφάλαιο  του RIA Novosti « πόλεμος στη Συρία [1]»
References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ [ ↑] Война в Сирии
   ( http://ria.ru/syria/ ) 
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις