Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

XAMOΣ - Η αστυνομία διέλυσε ΣΤΗΝ Κωνσταντινούπολης TO Pride Parade με πλαστικές σφαίρες και τα σκυλιά

Η αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για LGBTQ Pride Parade της Κωνσταντινούπολης σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες και τα σκυλιά για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, χρησιμοποιούνται πλαστικές σφαίρες, τα σκυλιά, και κάποιο είδος καπνού για να διαλύσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να συγκεντρωθούν για την ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας της πόλης, οι διοργανωτές είπαν BuzzFeed News.
Serdar Ocaksönmez / SPoD
Η παρέλαση ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 5 μ.μ., τοπική ώρα, και μία ώρα αργότερα, οι διοργανωτές κυκλοφορήσει μια δήλωση λέγοντας ότι η αστυνομία τους εμποδίζει να τη συγκέντρωση και πορείας.
Η παρέλαση απαγορεύτηκε από την κυβερνήτη της πόλης της Κωνσταντινούπολης, η οποία είπε σε μια δήλωση ότι δεν επιτρέπεται λόγω της ασφάλειας και της «δημόσιας τάξης» ανησυχίες.
«Επιπλέον, είναι επίσης φανερό ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές αντιδράσεις κατά της παρούσας πρόσκλησης από διάφορα τμήματα της κοινωνίας σε πλατφόρμες social media,» ανέφερε η δήλωση.
Οι διοργανωτές λένε ότι η παρέλαση δεν είχε τη δυνατότητα, λόγω των πιέσεων από τις ισλαμικές ομάδες, και αυτό είναι μια παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων τους.
«Λόγω της φοβίας της κυβέρνησης έναντι των ιδιωτών LGBTI +, που χρησιμοποιούν το γλέντι ως δικαιολογία για την απαγόρευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας πορείας», είπε η Λάρα Ozlen, ο διοργανωτής με την Κωνσταντινούπολη Pride.
«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν. Η αστυνομία επιτίθεται,» είπε ο Ozlen. Ακτιβιστές προσπάθησε να συγκεντρώσει για πρώτη φορά στην πλατεία Ταξίμ, η οποία απέκλεισε για γιορτές Eid, και στη συνέχεια κατά μήκος της λεωφόρου Istiklal, και μία από τις κύριες αρτηρίες της πόλης.

Οι διοργανωτές δήλωσε ότι η αστυνομία άρχισε την παραγγελία οποιονδήποτε αναγνωρίσιμο συνδέονται με τις ομάδες LGBTQ να προχωρήσουμε μαζί, πριν από τη χρήση πλαστικών σφαιρών και τα σκυλιά να επιτίθενται σε ανθρώπους συγκέντρωση στο Mis Sokak, άλλο δρόμο. Μια τοπική ομάδα για τα δικαιώματα ΛΟΑΤ, SPoD, είπε επίσης ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν αυτό το είδος της δύναμης.
Ozlen είπε διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 23 άτομα συνελήφθησαν, ενώ προσπαθεί να συγκεντρώσει για Pride - είναι ασαφές αν είχαν χρεωθεί με οποιοδήποτε συγκεκριμένο έγκλημα.
Ένα τοπικό ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο, Dokuz, ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία χρησιμοποιούσαν τα σκυλιά για να κυνηγήσει τους δημοσιογράφους που προσπαθούν να καλύψουν τα γεγονότα.
Οι διαδηλωτές προσπαθούν ακόμα να εισβάλει και σε άλλα μέρη της πόλης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε ένα δρομάκι και να διαβάσετε δήλωσή τους διαμαρτυρίας στο να εμποδίζεται πορείας.
Ένας διαδηλωτής ο οποίος είπε ότι χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα ήταν Ayşe Panus, μέλος της Εκπαίδευσης και της Ένωσης Επιστημών των εργαζομένων.
«Αυτό που ορίζεται ως ευαισθησίες του κοινού είναι ALPEREN καρδιές Ως εκ τούτου, το γραφείο του Διοικητή τώρα σχετίζεται με το έγκλημα μίσους», είπε σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος σε μια δεξιά εθνικιστική ομάδα η οποία ανακοίνωσε δημοσίως την αντίθεσή του στην παρέλαση στο πορεία προς την απαγόρευση του Κυβερνήτη.
Τουρκική αστυνομικοί με τα σκυλιά τους
Bulent Kilic / AFP / Getty Images
Τουρκική αστυνομικοί με τα σκυλιά τους
«Παρ 'όλη αυτή την καταπίεση η πορεία πραγματοποιήθηκε και η δήλωση Τύπου διαβάσετε παντού γύρω Ταξίμ. Για άλλη μια φορά δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεταξύ μας. Συνηθίστε μας είμαστε παντού», είπε.
Pride παρέλαση της Κωνσταντινούπολης απαγορεύτηκε για πρώτη φορά το 2015, καθώς το κυβερνών ισλαμικό κόμμα AKP εξελέγη στην εξουσία στην κοσμική χώρα.
Στα προηγούμενα 13 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη Pride είχε αποκτήσει τη φήμη ως η μεγαλύτερη γιορτή της ταυτότητας LGBTQ σε μια μουσουλμανική πλειοψηφία της χώρας.

Εδώ είναι μερικές περισσότερες σκηνές από το διαδηλώσεις και την αστυνομική ανταπόκριση στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή:

Bulent Kilic / AFP / Getty Images
Yasin Akgul / AFP / Getty Images
Chris Mcgrath / Getty Images
Chris Mcgrath / Getty Images
Bulent Kilic / AFP / Getty Images

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις