Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ν. Υόρκη: Απολυμένος γιατρός άνοιξε πυρ σε νοσοκομείο -1 νεκρή, 6 τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Ενας γιατρός εισέβαλε σε νοσοκομείο της Ν. Υόρκης, από το οποίο απομακρύνθηκε εξαιτίας κατηγοριών για σεξουαλική
παρενόχληση, και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας άλλα έξι άτομα.

Ο δράστης, ο Χένρι Μπέλο, αυτοκτόνησε με το όπλο του, αφού πρώτα προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στο Bronx Lebanon Hospital, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται ο Guardian. Παραπατούσε, αιμορραγώντας, σε διάδρομο του νοσοκομείου, όπου κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή, με το όπλο του δίπλα του.

Νεκρή είναι μία γιατρός και έξι άτομα τραυματίστηκαν, οι πέντε από αυτούς σοβαρά.

Οταν άρχισε να πυροβολεί επικράτησαν χαοτικές σκηνές, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό κλειδώθηκε σε δωμάτια για να προστατευτεί, ενώ οι τραυματίες έτρεμαν για τη ζωή τους. Ο 45χρονος δράστης, που εξαπέλυσε την επίθεση στον 16ο και 17ο όροφο του νοσοκομείου, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 2015, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που προέκυψαν σε βάρος του.

Ο ίδιος γιατρός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, το 2004, για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς μία 23χρονη είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι ο Μπέλο την άρπαξε και την πήρε σηκωτή λέγοντάς της «Θα έρθεις μαζί μου». Συνελήφθη ξανά το 2009, όταν δύο γυναίκες ανέφεραν ότι προσπαθούσε να δει κάτω από τις φούστες τους με καθρέφτη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενεργοποιήθηκε και ο συναγερμός φωτιάς στο νοσοκομείο, από την προσπάθεια του δράστη να αυτοπυρποληθεί. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε όταν έγινε αντιληπτό ότι κάποιος άνοιξε πυρ στους ορόφους του. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν να αναζητούν τον δράστη, τον οποίο βρήκαν νεκρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις