Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

“Γρηγορόσημο” 150 ευρώ σε υπαλλήλους για τις εκκρεμείς συντάξεις

Δίνουν μπόνους στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και αναστέλλουν τις άδειες του καλοκαιριού για να «τρέξουν» τις αποφάσεις για περίπου 138.899 συντάξεις.

Κίνητρο 150 ευρώ το μήνα δίνει ο ΕΦΚΑ στους υπαλλήλους του προκειμένου να «τρέξουν» πιο γρήγορα τις αποφάσεις για περίπου 138.899 συντάξεις που εκκρεμούν για περισσότερα από 2.5 χρόνια.


Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ ο Ελεύθερος Τύπος, η σχετική εισήγηση εγκρίθηκε την Τρίτη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου υπό το κράτος πανικού γιατί ο στόχος είναι να βγαίνουν 20.000 αποφάσεις κάθε μήνα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν δεν πιαστούν οι στόχοι η ζημιά θα είναι διπλή: Αφενός το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να βγάλει απόφαση για να επιστρέψει τα χρήματα από την έκτακτη επιχορήγηση που πήρε από την τρόικα για τον σκοπό αυτό και αφετέρου, όπως προβλέπει ο νόμος 4438/2016 πάνω στον οποίο «πάτησε» ο ΕΦΚΑ για να εγκρίνει την έκτακτη παροχή των 150 ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να αφαιρέσει από την επιχορήγηση του ΕΦΚΑ το ποσό που δεν κατάφερε να πληρώσει για τις συντάξεις που καθυστερούν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πανικός υπουργείου Εργασίας και ΕΦΚΑ μπροστά στον κίνδυνο απώλειας των έτοιμων χρημάτων που δίνει η τρόικα, οδήγησε τη διοίκηση του Ταμείου στην απόφαση να εγκρίνει ως πρόσθετο μπόνους στους υπαλλήλους-εισηγητές και μέλη των ομάδων εργασίας για την έκδοση των συντάξεων ένα ποσό της τάξης των 150 ευρώ, μήπως και τους δελεάσει για να αυξήσουν τους ρυθμούς με περισσότερες αποφάσεις κάθε μήνα.


Το «γρηγορόσημο» των 150 ευρώ το μήνα για να βγαίνουν πιο γρήγορα οι συντάξεις, παρότι δεν είναι ευκαταφρόνητο, δεν είναι βέβαιο ότι θα φέρει αποτέλεσμα, γιατί στην τσέπη θα μένουν καθαρά κάπου 120 ευρώ. Στην πράξη σημαίνει ότι κάθε υπάλληλος που είναι επιφορτισμένος με τις συντάξεις θα παίρνει 50 ευρώ για να βγάζει 3 αποφάσεις επιπλέον πέρα από αυτές που εκδίδει κάθε μήνα. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΦΚΑ, η επίσπευση που ζητείται από τους υπαλλήλους στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, έχει τον όρο να αναστείλουν τις άδειες του καλοκαιριού και να πάρουν μόνο μια εβδομάδα!

Οι υπάλληλοι βέβαια διαμαρτύρονται γιατί λένε ότι το κίνητρο των 150 ευρώ το μήνα και μάλιστα με μια εβδομάδα μόνον διακοπές δεν σώζει την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις