Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Αυτά έρχονται! Δεν φαντάζεστε τι συνέβη σε 21χρονη

Η 21χρονη Χάβα Ακτέρ

από το Μπαγκλαντές δέχθηκε συγκλονιστική επίθεση από τον 30χρονο σύζυγό της, Ραφίκουλ Ισλάμ.

Συγκεκριμένα, όταν εκείνος έμαθε ότι ήθελε να συνεχίσει την ακαδημαϊκή της πορεία, την έδεσε, την φίμωσε –λέγοντας της πως της είχε μια έκπληξη- και της έκοψε και τα πέντε δάχτυλα του δεξιού χεριού της.
Σύμφωνα δε, με την μαρτυρία της ίδιας, ένας από τους συγγενείς του άνδρα πήρε τα δάχτυλά της και τα πέταξε στα σκουπίδια για να είναι σίγουροι ότι οι γιατροί δεν θα μπορούσαν να την εγχειρήσουν.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ισλάμ, που δουλεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχε προειδοποιήσει πολλάκις την 21χρονη ότι θα «υποστεί συνέπειες» εάν δεν παρατήσει τις σπουδές της. «Όταν γύρισε πίσω στο Μπαγκλαντές, μου είπε πως ήθελε να μιλήσουμε», διηγήθηκε η Ακτέρ στους The Times περιγράφοντας τα όσα της έκανε.
Η επίθεση αυτή δεν ήταν η πρώτη ούτε και η τελευταία κατά μουσουλμάνων γυναικών που ήθελαν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους καριέρα.
Ένα από τα τελευταία περιστατικά που έγιναν γνωστά από τον διεθνή Τύπο σημειώθηκε τον Ιούνιο, όταν έναν άνεργος έβγαλε τα μάτια της συζύγου του, βοηθού καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Ντάκα, γιατί δεν ήθελε να ακολουθήσει ανώτερες σπουδές σε πανεπιστήμιο του Καναδά.
Αυτά θέλετε να συμβούν και στην Ελλάδα;
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις