Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Προϊστορικά ευρήματα 4.000 χρόνων στα βουνά της Ελβετίας

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που, βάσει της χρονολόγησης που έγινε, χρησιμοποιήθηκαν πριν από 4.000 χρόνια, εντόπισαν παλαιοανθρωπολόγοι στα βουνά της Ελβετίας.

Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της Γης συνετέλεσε ώστε να λιώσουν σε μεγαλύτερη έκταση τα χιόνια, με συνέπεια να αποκαλυφθούν δείγματα οικισμών που ανέρχονται στην προϊστορική περίοδο.
Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στα 2.700 μέτρα και προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στους αρχαιολόγους, καθώς η έρευνα διεξήχθη βάσει ορισμένων δεδομένων που είχαν, τα οποία δεν είχαν αποδειχθεί.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ. Βρέθηκαν διάφορα δείγματα, καθώς και κουτιά φαγητών, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι «ορειβάτες» προϊστορικοί άνθρωποι λειτουργούσαν με συντονισμένο και «πολιτισμένο» τρόπο στις καθημερινές τους συνήθειες.
Οι επιστήμονες που βρήκαν τα σπουδαία ευρήματα, δήλωσαν ότι με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν άναψαν νέα φώτα στη μελέτη του προϊστορικού ανθρώπου και των κοινωνιών του.
«Οι άνθρωποι αποθήκευαν τροφή και την έπαιρναν μαζί τους στα βουνά, όπως κάνουν και οι σημερινοί άνθρωποι-αναρριχητές», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις