Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Πάνω από 500 αγόρια Καθολικής χορωδίας κακοποιήθηκαν στη Γερμανία σύμφωνα με NEA έκθεση

Μέχρι και 547 πρώην φοιτητές της σχολικής χορωδίας της Καθολικής Σχολής Regensburger Domspatzen στη Γερμανία υπέστησαν σωματική κακοποίηση και
σε μερικές περιπτώσεις σεξουαλική, σε διάστημα 70 ετών, ισχυρίστηκε μια ανεξάρτητη έκθεση, όπως μεταδίδει το CNN.
Η έκθεση των 440 σελίδων, που ανατέθηκε από τη μητρόπολη Regensburg, διαπίστωσε μια κουλτούρα βίας σε όλη την σχολή, από προσχολικά μαθήματα, για παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών, σε οικοτροφεία μεγαλύτερων παιδιών, που φέρεται να διαπράχθηκαν από το 1945 μέχρι την έκθεση η οποία ανατέθηκε το 2015.
“Τα θύματα προσχολικής ηλικίας του Regensburg Domspatzen στις πόλεις Etterzhausen και Pielenhofen χαρακτήρισαν το ίδρυμα ως φυλακή, κόλαση και στρατόπεδο συγκέντρωσης”, δήλωσε ο δικηγόρος της έκθεσης Ulrich Weber σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
“Πολλοί από αυτούς χαρακτήρισαν την εποχή εκείνη ως την χειρότερη της ζωής τους, που χαρακτηρίζεται από βία, φόβο και αδυναμία.”
Από τους 547 φοιτητές, 500 δήλωσαν ότι υπήρξαν θύματα σωματικής βίας, όπως ξυλοδαρμοί, ενώ άλλοι 67 δήλωσαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Κάποιοι είχαν βιώσει και τα δύο.
“Οι λόγοι (για τη σωματική βία) ήταν η κακή συμπεριφορά ή κακή απόδοση των μαθητών, αλλά και αυθαιρεσία από τους εκπαιδευτικούς”, ανέφερε η έκθεση.
Σαράντα εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του σχολείου, φέρονται να έχουν συμμετάσχει στην κακοποίηση, εννέα από τους οποίους κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση στα παιδιά. Δεν είναι γνωστό αν θα ξεκινήσει μια ποινική έρευνα.
Οι αναφορές κακοποίησης στο Γερμανικό σχολείο εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2010.
Ο πρώην μουσικός διευθυντής στο σχολείο, ο Georg Ratzinger, ο αδελφός του πρώην Πάπα Βενέδικτου, ζήτησε συγνώμη στα θύματα σε μια συνέντευξη σε εφημερίδα εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι δεν γνώριζε καμία σεξουαλική κακοποίηση.
Ωστόσο, ο Ratzinger παραδέχθηκε ότι, επίσης, χαστούκισε τα παιδιά ως πειθαρχία. «Είχα όμως μια πολύ άσχημη συνείδηση κάνοντάς το», είπε στη συνέντευξη.
Οι ισχυρισμοί της ιστορικής κακοποίησης παιδιών στα καθολικά ιδρύματα έχουν επανειλημμένα εμφανιστεί σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες.
Στις αρχές του 2017, μια έκθεση της Αυστραλίας εκτίμησε ότι περίπου το 7% των Αυστραλιανών ιερέων κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε περισσότερα από 4.000 παιδιά σε καθολικές εκκλησίες και σχολεία μεταξύ 1950 και 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις