Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η AIRBNB ξεκινά νέο πρόγραμμα στο Μιλάνο,για πρόσφυγες!

Οι κάτοικοι του Μιλάνου μπορούν να “ανοίξουν” τις πόρτες του σπιτιού τους για τους πρόσφυγες μέσω της εταιρείας Airbnb.

Η δημοφιλής παγκοσμίως ιστοσελίδα μόλις ξεκίνησε μια νέα ιδέα που επιτρέπει στους Ιταλούς να παραχωρούν τα δωμάτια και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Η επιχείρηση ενοικίασης σπιτιών σε όλο τον κόσμο συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές, την Οργάνωση Υποδοχής Προσφύγων στην Ιταλία και μια καθολική οργάνωση προκειμένου να δημιουργήσει τη νέα αυτή δυνατότητα.
Το πρόγραμμα άρχισε στις 5 Ιουλίου και ήδη πάνω απο 100 άνθρωποι έχουν συνδεθεί. “Υποστηρίζουμε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία με κάθε δυνατό τρόπο, και είμαστε πολύ υπερήφανοι που το Μιλάνο έγινε η πρώτη πόλη που ξεκίνησε αυτή την δράση στην Ιταλία,” δήλωσε ο Πιερφραντζέσκο Ματζορινο, σύμβουλος του Μιλάνου για τις κοινωνικές δράσεις.
“Οι κάτοικοι του Μιλάνου είναι πάντα πολύ υποστηρικτικοί σε νέα και εναλλακτικά σχέδια, όπως έγινε και πέρσι με το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων απο όλο τον κόσμο. “Απέκτησαν πολύ έντονες και συγκινητικές εμπειρίες, τόσο οι οικογένειες όσο και οι πρόσφυγες, αλλά είμαστε κυρίως υπερήφανοι που εμπλεκόμαστε σε ουσιώδεις ενέργειες που προσφέρουν πολλά”.
Η νέα πρωτοβουλία είναι συνέχεια της περσινής προσπάθειας με τα “Ανοιχτά Σπίτια”, στην οποία οι κάτοικοι φιλοξένησαν στα σπίτια τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο Μιλάνο.
Οι οικοδεσπότες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τα σπίτια τους με άτομα που έχουν ανάγκη μέσω της αίτησης στο airbnb.it/welcome/refugees.
Οι οικοδεσπότες του προγράμματος Active Airbnb μπορούν να κάνουν την καταχώρισή τους δωρεάν και μόνοι τους, ενώ οι νέοι χρήστες θα διευκολυνθούν μέσω της διαδικασίας με έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τον τρόπο δημιουργίας νέας καταχώρισης – αυτό θα περιλαμβάνει και ελέγχους ταυτότητας και ασφάλειας.
Οι δύο ΜΚΟ εταίροι θα μπορούν στη συνέχεια να συνδεθούν στον ιστότοπο για να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα και το βιβλίο για τους πελάτες τους.
Το Μιλάνο αποτελεί πιλοτική πόλη για το πρόγραμμα, αλλά ο καθένας μπορεί να δηλώσει την καταχώρησή του σε Open Homes προγράμματα σε ολόκληρη την Ιταλία.
Η χώρα έχει κατακλυστεί από πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια. Μόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες έφθασαν από την Αφρική μέσω της μεσογειακής διαδρομής. Ο συνολικός αριθμός από τις αρχές του 2017 είναι περίπου 85.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις