Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Bαρουφάκης: Παρουσίασα στον Tσίπρα Tο σύστημα παράλληλων πληρωμών και μου πρότεινε να γίνω υπουργός

Νέες αποκαλύψεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη για το σύστημα παράλληλων πληρωμών που σχεδίαζε να τεθεί σε εφαρμογή, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Επανέλαβε ότι το είχε παρουσιάσει τον Νοέμβριο του 2014 στον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Γιάννη Δραγασάκη στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη. Τόνισε μάλιστα ότι μετά από αυτή την παρουσίαση του προτάθηκε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές.

Προσέθεσε ότι «δεν υπήρξε καμία αντίδραση αλλά καθολική αποδοχή στο υπουργικό συμβούλιο», ενώ του ζητήθηκε και έδωσε ένα 10σελιδο κείμενο με τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος παράλληλων πληρωμών.
«Τους παρουσίασα το παράλληλο σύστημα πληρωμών και στο τέλος ήρθαν πολλοί φίλοι υπουργοί μου είπαν συγχαρητήρια και μου δήλωσαν συγκινημένοι με αυτά που άκουσαν» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Το σύστημα παράλληλων πληρωμών θα γινόταν εν αγνοία της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς «δεν ήταν δική της δουλειά, δεν ήταν θέμα της» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Μου ζήτησαν να τους καταθέσω και εγγράφως την πρόταση, εγώ «λειτούργησα θεσμικά» επέμεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνέχισε: « Υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ μας ότι αν μας κλείσουν τις τράπεζες θα υιοθετήσουμε το σύστημα». Γιατί δεν συνέβη αυτό; Οπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο «Γιάνης Δραγασάκης προέβαλε βέτο. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπήρξαν δύο που μειοψηφήσαμε, εγώ και άλλος ένας είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης... και αυτός δεν ήταν ο πρωθυπουργός».
«Σε καμία περίπτωση δεν προετοίμαζα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχα μόνιμη στάση ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφικό σενάριο. Έλεγα να μη φοβηθούμε τόσο το Grexit έτσι ώστε να δεχτούμε παράλογα πράγματα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις