Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Γιάννης Τόλιος: Προκλητική η απόφαση του ΣτΕ για «συγχωροχάρτι» στους μεγαλοφοροφυγάδες!


Γιάννης Τόλιος: Προκλητική η απόφαση του ΣτΕ για «συγχωροχάρτι» στους μεγαλοφοροφυγάδες!


Γιάννης Τόλιος: Προκλητική η απόφαση του ΣτΕ για «συγχωροχάρτι» στους μεγαλοφοροφυγάδες, καθώς και η πολιτική της κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων.

 


Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να κρίνει αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων μη παραγραφής των φορολογικών αδικημάτων, τονίζει ότι πρόκειται ουσιαστικά για «συγχωροχάρτι φοροδιαφυγής» υπέρ των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Το ΣτΕ θεωρεί «αντισυνταγματική» την πρακτική των παρατάσεων μη παραγραφής, ενώ θεωρεί «συνταγματική» την εξοντωτική φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων και την επιβολή Μνημονίων στο όνομα του ….«δημοσίου συμφέροντος»!
Από την άλλη, η απόφαση του ΣτΕ φέρνει στο προσκήνιο, τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που τα τελευταία χρόνια συνειδητά «βραδυπορεί» στον έλεγχο των «χοντρών» υποθέσεων φοροδιαφυγής και φοροκλοπής (π.χ. λαθρεμπόριο), ενώ αντίθετα συνεχίζει τη φορολεηλασία σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να πετύχει «πλεονάσματα φτώχειας» υπέρ των δανειστών.
Τεράστιες, τέλος, είναι οι ευθύνες της ΑΑΔΕ (ΓΓΔΕ) που εξαντλεί τον εισπρακτικό της ζήλο με διώξεις, κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς, σε βάρος κυρίως των μικρο-φοροφυγάδων, αφήνοντας ανενόχλητους τους μεγάλους φοροφυγάδες που φιγουράρουν στις λίστες «Λαγκάντ», «Μπόγιαρνς» κ.ά.
Η «Λαϊκή Ενότητα» είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις ενέργειες συγκάλυψης των σκανδάλων φοροδιαφυγής και ασυδοσίας των ισχυρών της ολιγαρχίας, καθώς και της πολιτικής των μνημονιακών κομμάτων, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση. Θεωρεί επιτακτικά αναγκαία την άμεση εφαρμογή της Συνταγματικής αρχής, συμμετοχή στα φορολογικά βάρη ανάλογα με το εισόδημα, καθώς και μέτρα φορολογικής ανακούφισης των μισθωτών, συνταξιούχων και χειμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων.
Η ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών και η εφαρμογή πολιτικής φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση, είναι η μόνη εγγύηση για ένα ελπιδοφόρο μέλλον του ελληνικού λαού και συνολικά της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις