Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Ο Τζανακόπουλος για την Κω: Η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα

«Η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την Κω.


Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9, επεσήμανε ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση της κυβέρνησης καθώς από τις 4 το πρωί, τρεις υπουργοί ήταν στο νησί της Κω. Όπως ανέφερε, γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της πρόσβασης από θαλάσσης, αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές. Τέσσερις ειδικοί μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό στο νησί και αν κρίνουν ότι οι ζημιές δεν είναι άμεσα επιδιορθώσιμες, τότε υπάρχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπός.
«Σιγά σιγά η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. Και παρότι ο σεισμός ήταν μεγάλος, η κατάσταση δεν έχει σχέση με την Βρίσα, αφού στην Κω οι επιπτώσεις είναι πολύ μικρότερες.
Ερωτηθείς σχετικά με την έξοδο στις αγορές, μετά την απόφαση του ΔΝΤ και τις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει η Standard & Poors, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η απόφαση για έξοδο στις αγορές υπακούει στο στρατηγικό σχεδιασμό για την οριστική πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, τόνισε. Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις των αγορών είναι θετικές.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις