Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ποια αδικία αποκατέστησε ο Α/ΓΕΑ

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε επισημάνει την κατάφορη αδικία κατά των εξ Υπαξιωματικών προερχομένων Αξιωματικών, καθώς και των Υπαξιωματικών της Π.Α.
κατά την στελέχωση του νεοσυσταθέντος Σώματος Έρευνας Πληροφορικής.
Η ως τότε εξαίρεση των υπηρετούντων σε θέσεις πληροφορικής και ενταγμένων στην εξειδίκευση πληροφορικής αυτών των κατηγοριών στελεχών, από την δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάταξης στο ΣΕΠ, όχι μόνο είχε προκαλέσει δυσφορία αλλά και απογοήτευση στα στελέχη αυτά, τα οποία εδώ και χρόνια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά  της Πληροφορικής στην Π.Α.
Σήμερα, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Η Στρατιωτική Ηγεσία της Π.Α. με άμεσες ενέργειες προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.
Έτσι μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την επίλυση του θέματος.
Αυτή την στιγμή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται εντός του έτους η έκδοση της προκήρυξης για την μετάταξη τους.
Πρέπει εδώ να επισημάνουμε και να αποδώσουμε τα εύσημα στην παρούσα Ηγεσία και της Π.Α. και της Δνσης Πληροφορικής του ΓΕΑ που επέδειξαν ευαισθησία, βούληση και αποφασιστικότητα και σε ελάχιστο χρόνο έλυσαν ένα πρόβλημα που χρόνιζε και έμοιαζε με τη Λερναία Ύδρα, καθώς κάθε βήμα γεννούσε και από ένα νέο εμπόδιο.
Αυτό που φαίνεται σήμερα και από αυτή την υπόθεση είναι ότι η Π.Α. διαθέτει πλέον μια Ηγεσία με ευαισθησία σε θέματα προσωπικού αλλά την ικανότητα και αποφασιστικότητα για την επίλυση των προβλημάτων.
Να επισημάνουμε δε τέλος ότι η διαδικασία των από ΑΣΕΙ και εκ διαγωνισμού προερχομένων Αξιωματικών είναι σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της.
Βέβαια υπάρχουν κι άλλα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για τη λειτουργία  του Σ.Ε.Π. της Π.Α., καθώς η αρχική στελέχωση θα καλύψει τις ανάγκες για ένα διάστημα αλλά δεν δημιουργεί έναν σταθερό φορέα με συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις