Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΤΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΦΤΑΣΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 50% ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΑΝΤΩΝΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 38% ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΣ

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ 50% ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»


Στόχος της Eurobank είναι η  μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 40% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, επισήμανε  ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

“Στην αρχή της κρίσης, οι πρώτες λύσεις για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, καθώς δεν περίμεναν πως θα διαρκέσει τόσο η ύφεση στην ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα που να μπορεί να λειτουργήσει με 50% κόκκινα δάνεια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Καλαντώνης και συμπλήρωσε: “Σήμερα είμαστε σε καλύτερη θέση και έχουμε στόχο να μειώσουμε τα “κόκκινα δάνεια” κατά 40% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια”.
 
Αναλύοντας μάλιστα, τη διαδικασία ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο νέος νόμος 4469/2017, που προβλέπει μία διαδικασία ρύθμισης όλων των χρεών μιας επιχείρησης προς το σύνολο των πιστωτών, (δηλαδή τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και λοιπούς ιδιώτες), θα ενεργοποιηθεί με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 3 Αυγούστου 2017 και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επεσήμανε επίσης, ότι ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, έρχεται να ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπερχρέωσης που προκάλεσε η κρίση. Αξιολογώντας την πραγματική οικονομική ικανότητα της επιχείρησης, η πλειοψηφία των πιστωτών και ο οφειλέτης, έχουν τη δυνατότητα να καταλήξουν σε ένα πλάνο αποπληρωμής που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις, ή ακόμα και “κούρεμα” οφειλών. Την προσπάθεια αυτή θα συντονίζει ανεξάρτητος διαμεσολαβητής και η διαδικασία θα υλοποιείται από ειδικό πληροφοριακό σύστημα.

Όσο για τις συνεπείς επιχειρήσεις που δεν έχουν στηριχθεί όσο θα έπρεπε από τις τράπεζες, όχι γιατί οι τελευταίες δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν, ενημέρωσε ότι από το Μάιο του 2017, το Exportgate.gr δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές εταιρείες να ενταχθούν στο “Eurobank Trade Club” και μέσω αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο που αποτελείται στην παρούσα φάση από 16 τράπεζες σε 22 χώρες, ώστε να συνδεθούν σε διεθνές επίπεδο και να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις