Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Βρετανός τουρίστας: Καλύτερα στη φυλακή παρά στο νοσοκομείο της Ρόδου

Απόγνωση και αποστροφή για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο της Ρόδου εκφράζει ένας 60χρονος Βρετανός
τουρίστας, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε αυτό καθώς έσπασε την πλάτη του μετά από πτώση, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο νησί.
Σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Mail», ο ίδιος ο Στίβεν Μος και η 54χρονη σύζυγός του Ντέμπι χαρακτηρίζουν άθλιες τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο της Ρόδου. Μάλιστα, το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Βρετανός παππούς που έσπασε την πλάτη του κατά τη διάρκεια διακοπών στην Ελλάδα αναγκάζεται να ξαπλώνει πάνω στα ούρα του για πέντε ημέρες επειδή η ασφαλιστική δεν πληρώνει την επιστροφή του στην πατρίδα».



«Η έλλειψη φροντίδας είναι τέτοια που ένα φίλος του Στίβεν χρειάστηκε να του αλλάξει τον καθετήρα», περιγράφει η σύζυγος του άτυχου 60χρονου. Ισχυρίζεται πως η ασφαλιστική του εταιρείας επέμεινε να κάνει ο Στίβεν αυτή την «επικίνδυνη», όπως την χαρακτηρίζει, χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα, αντί να μεταφερθεί στην πατρίδα του και να χειρουργηθεί από Βρετανούς γιατρούς, όπως επιθυμούσαν.


Η 54χρονη Βρετανίδα υποστηρίζει μιλώντας στη «Daily Mail» πως το ελληνικό νοσηλευτικό σύστημα αφήνει στην οικογένεια όλη την περίθαλψη του ασθενή, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της καθαριότητας.


«Είναι θλιβερό. Κανείς δεν μας λέει τίποτα. Πιστεύω πως οι φυλακισμένοι αντιμετωπίζονται καλύτερα από αυτούς τους ασθενείς. Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Δεν αλλάζουν τα σεντόνια στα κρεβάτια, χρειάστηκε να μείνει ξαπλωμένος πάνω στα ούρα του για πέντε ημέρες», αναφέρει η σύζυγος του 60χρονου τουρίστα και προσθέτει:
«Δεν του έχουν δώσει ποτέ ούτε νερό. Έπρεπε να πάω εγώ να αγοράσω από τα μαγαζιά (…) εδώ και δύο ημέρες τρώει μακαρόνια, αλλά για 13 ημέρες έτρωγε μόνο κοτόσουπα για δείπνο και τσάι. Έπρεπε να του φέρω εγώ φαγητό για να σιγουρευτώ πως τρώει αρκετά».


Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις