Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Το “μαύρο” δεν τελείωσε…


Παναγιώτης Λαφαζάνης: Το “μαύρο” δεν τελείωσε…


Λαφαζάνης – Στρατούλης: Αποχώρησαν από την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων μνημείου για τους αγώνες ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ

 Παναγιώτης Λαφαζάνης: Το “μαύρο” δεν τελείωσε, το συνεχίζουν σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα και οι διορισμένες διοικήσεις της ΕΡΤ. Ντροπή και υποκρισία να χαιρετίζουν στα αποκαλυπτήρια Κρέτσος και Τσακνής.


Σήμερα Δευτέρα μετά τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, εκδήλωση “Μνήμες και χρέος” για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που φιλοτέχνησε στον ίδιο χώρο ο διεθνώς αναγνωρισμένος γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, αφιερωμένο στους αγώνες ενάντια στο “μαύρο” στην ΕΡΤ. Στην εκδήλωση, που ήταν παρόντες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης  Στρατούλης, η Ραχήλ Μακρή και ο Θαν. Γούναρης από τους ”Πειρατές”, χαιρέτησε, χειροκροτούμενος και φανερά συγκινημένος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης  Καλφαγιάννης, ο οποίος απέδωσε φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν και αγωνίσθηκαν εκείνο το καλοκαίρι του 2014 ενάντια στο πραξικόπημα του “μαύρου” κατά της ΕΡΤ, της κυβέρνησης Σαμαρά. Αλγεινή εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους το γεγονός ότι δόθηκε, εκτός προγράμματος, ο λόγος, για να χαιρετήσουν την εκδήλωση, στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και στον Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή. Εκείνη την ώρα ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης διαμαρτυρήθηκε έντονα, φωνάζοντας αίσχος και ντροπή και δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την εκδήλωση, πράγμα που έπραξε μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη. Μάλιστα, ενώ ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης είχε αποχωρήσει, ακούστηκε ο Διονύσης  Τσακνής να φωνάζει σκαιότατα, προσβλητικά και επαναληπτικά από μικροφώνου στην Ραχήλ Μακρή, “σκάσε, σκάσε”.
Ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης με δηλώσεις του τόνισε ότι «Τιμά τους αγώνες όλων όσων με ανιδιοτέλεια και περίσσευμα καρδιάς πάλεψαν ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου».
Υπογράμμισε, όμως, ότι «…το μαύρο στην ΕΡΤ δυστυχώς δεν έληξε αλλά με άλλους τρόπους συνεχίζεται και γίνεται ίσως πιο βαθύ, ενάντια σε κάθε συνεπή αντιμνημονιακή δύναμη πρώτα απ’ όλα ενάντια στην ΛΑ.Ε και κυρίως συνεχίζεται με την διαρκή υποβάθμιση, ενημερωτική και πολιτιστική της ΕΡΤ, που έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό παραμάγαζο».
«Αποτελεί ντροπή και υποκρισία», συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «να χαιρετίζουν μια εκδήλωση ενάντια στο “μαύρο”, εκείνοι που είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για την μετατροπή της ΕΡΤ σε όργανο λογοκρισίας, σε μια φαιά μνημονιακή ντουντούκα και υμνωδό ενός νεοαποικιακού πολιτικού και πολιτιστικού καθεστώτος. Αποχωρήσαμε από την εκδήλωση, μόλις πήραν τον λόγο οι εκφραστές της κυβέρνησης, σε ένδειξη σεβασμού σε όσους οι αγώνες τους κατά του “μαύρου” συνεχίζονται και τους θεωρούν ιδιαίτερα αναγκαίους και επίκαιρους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις