Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Μόλις αποκαλύφθηκε: Ετσι αντιμετώπιζε το ναζιστικό καθεστώς τις ομοφυλόφιλες

Ένας ιστορικός ερευνητής εξέτασε την ζωή των ομοφυλόφιλων γυναικών υπό το Ναζιστικό καθεστώς στην Γερμανία και τα ευρήματα του προκαλούν έκπληξη.


Ο Samuel Clowes Huneke, υποψήφιος δόκτορας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, μελέτησε πολλές υποθέσεις της αστυνομίας από την δεκαετία του 1940, οι οποίες αφορούσαν τις σεξουαλικές σχέσεις ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Κατά την έρευνα του βρήκε αυτό που είναι ήδη ευρέως γνωστό, δηλαδή ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις μεταξύ των ανδρών έφερναν μαζί τους βαριές ποινικές συνέπειες.

Αλλά ο Clowes έψαξε επίσης 4 υποθέσεις που αφορούσαν 8 γυναίκες και τις σεξουαλικές σχέσεις που αυτές διατηρούσαν μεταξύ τους, και βρήκε πως καμία από τις γυναίκες δεν διώχθηκε για συμμετοχή σε ομοφυλοφιλικές πράξεις.

Επιπλέον, ο ερευνητής επισημαίνει πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες τιμωρούνταν. Ο Clowes συμπεραίνει πως το Ναζιστικό καθεστώς έδειχνε μια «εντυπωσιακή έλλειψη ενδιαφέροντος» προς την γυναικεία ομοφυλοφιλία.

Πιο συγκεκριμένα ο Clowes αναφέρει: «Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί εξιχνίασαν σε βάθος αυτές τις υποθέσεις και δεν υπάρχει καμία ένδειξη τιμωρίας, σηματοδοτεί πως υπήρχε σίγουρα ανοχή έως ένα βαθμό».

Ο Clowes βρήκε πως οι ομοφυλόφιλες γυναίκες ζούσαν ως ένα βαθμό ανοιχτές ζωές, όσο αφορά τις ερωτικές προτιμήσεις τους. Ο ίδιος καταλήγει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην αντίληψη που είχαν οι Γερμανοί ναζιστές για το γυναικείο φύλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις