Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Δημήτρης Στρατούλης: Η αντιμετώπιση των παιδιών ήταν και είναι δείκτης πολιτισμού και ανθρωπιάς…
Δημήτρης Στρατούλης: Η αντιμετώπιση των παιδιών ήταν και είναι δείκτης πολιτισμού και ανθρωπιάς…


Δημήτρης Στρατούλης: Κοινωνική αναλγησία ο αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών από δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς...

 Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.


«Δείγμα κοινωνικής αναλγησίας ο αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τη δωρεάν φιλοξενία σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς»
Ο Δημήτρης Στρατούλης συναντήθηκε εχθές με επιτροπή γονέων που έκαναν αιτήσεις για ένταξη των παιδιών τους στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. Αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωση:
«Ο αποκλεισμός περισσότερων από 40.000 παιδιών από το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας τους σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, παρότι οι γονείς τους έχουν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, προσθέτει νέα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη σε οικογένειες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ανέργων και είναι δείγμα κοινωνικής αναλγησίας.
Η κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν ξεχάσει ή αγνοούν προκλητικά ότι η αντιμετώπιση των παιδιών ήταν, είναι και πάντα θα είναι ο δείκτης πολιτισμού και ανθρωπιάς κάθε κυβέρνησης, κάθε χώρας και κάθε διεθνούς οργανισμού.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τις φθηνές δικαιολογίες και να προβεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτούνται για να μην αποκλειστεί κανένα παιδί εργαζομένων και ανέργων από τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, το σχολικό έτος 2017 – 2018».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις