Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Επίθεση στη ΝΔ μετά την δικαστική δικαίωση των καθαριστριών

Με επίθεση στην Νέα Δημοκρατία υποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε παράνομη η απόλυση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαμαρά

Στα πρόσωπα του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, έστρεψε τα πυρά της η Κουμουνδούρου λίγη ώρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να δικαιώσει τον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που είχαν απολυθεί από την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η παραπάνω απόφαση “Δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα τους, ο οποίος είχε στηριχτεί από ένα εξαιρετικά μαζικό και πολύμορφο κίνημα. Η πρώτη δικαίωσή τους είχε έρθει με την επαναπρόσληψή τους από την παρούσα κυβέρνηση ήδη από τον Ιούνιο του 2015”.

Με αφορμή την δικαστική “νίκη” των καθαριστριών, το κυβερνών κόμμα επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι  “Μπαίνει οριστικό τέλος στις διώξεις που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση Σαμαρά ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών αυτών στην αξιοπρεπή εργασία. Υπενθυμίζεται δε πως ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, χαρακτήρισε την ειδικότητα των καθαριστριών ως “’αχρείαστη” για το Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, αποσιωπώντας το πολλαπλάσιο κόστος των εργολάβων καθαριότητας για το Δημόσιο”

Αντώνης Γκιόκας


Πηγή: http://www.greek-inews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις