Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Άλλαξε τις πρωινές σου συνήθειες και θα δεις τη διαφορά.

Τα 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν ξυπνάς το πρωί



Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά έλεγε το αγαπημένο μας τραγούδι αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες ξυπνάμε με το ζόρι, έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα και καθόλου καλά με
αποτέλεσμα να είμαστε όλη τη μέρα κουρασμένες και χωρίς ενέργεια. Αν θέλεις, λοιπόν, να αλλάξει αυτό καλό είναι να σταματήσεις να κάνεις τα εξής 6 πράγματα.

#1 Να πατάς snooze

Είναι δύσκολο το πρωινό ξύπνημα και αν δεν είσαι άνθρωπος που αποχωρίζεται εύκολα το κρεβάτι ενδέχεται να πατάς περίπου 35 φορές snooze. Αυτό όμως επηρεάζει αρνητικά τον οργανισμό σου γιατί διακόπτεις το ξύπνημα και τον πιέζεις ξανά να κοιμηθεί, με αποτέλεσμα να διαταράσεις τον κιρκαδικό σου ρυθμό- για αυτό και νιώθεις μονίμως κουρασμένη.

#2 Να κάνεις ζεστά ντους

Το πρωινό ντους σε ξυπνάει αλλά αν είναι καυτό και κρατάει πολύ ώρα σε χαλαρώνει, ρίχνει τους παλμούς σου και σε καμία περίπτωση δεν σε ενεργοποιεί για να ξεκινήσεις δυναμικά την μέρα σου. Για αυτό γύρνα το στο χλιαρό προς κρύο και θα δεις τη διαφορά.

#3 Να πίνεις καφέ

Όχι, μην φοβάσαι δεν θα σου πω να κόψεις τον πρωινό σου καφέ, απλά να μην τον πίνεις με το που ξυπνάς αλλά περίπου στις 9.30- 10.00 το πρωί γιατί εκείνη τη στιγμή τα επίπεδα κορτιζόλης (η ορμόνη αυτή που σχετίζεται με την ενεργοποίηση του σώματος) πιάνουν ταβάνι αμέσως μόλις ξυπνάς, αν θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο την καφεϊνη του καφέ σου, τότε πρέπει να περιμένεις λιγάκι. Όταν ξυπνάς φαντάσου ότι τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται κατά 50%, οπότε μπορείς να περιμένεις περίπου μία ώρα για να τα μπουστάρεις με μία κούπα καφέ.

#4 Να φτιάχνεις πρωινό

Δεν εννοούμε να μην τρως πρωινό, αλλά να μην σπαταλάς χρόνο και ενέργεια στην προετοιμασία του. Μπορείς να ετοιμάζεις τα πράγματα από το βράδυ και το πρωί να μην αγχώνεσαι *και* για αυτό, αλλά να ξεκινάς την μέρα σου πιο χαλαρά.

#5 Να τσεκάρεις το κινητό

Προφανώς και αν περιμένεις κάποια απάντηση θα κοιτάξεις τα μηνύματά σου, αλλά προσπάθησε να μην κοιτάς το κινητό με το που ανοίγεις τα μάτια σου γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να αγχωθείς πριν καν φτάσεις στο γραφείο. Άσε τα e-mails και τα social media για την ώρα που θα περιμένεις το λεωφορείο/ μετρό και όχι όσο προσπαθείς να ενεργοποιηθείς.

#6 Να ψάχνεις ρούχα

Θυμάσαι που όταν πήγαινες σχολείο η μαμά σου ετοίμαζε τα ρούχα που θα βάλεις; Κάτι ήξερε η μανούλα, για αυτό καλό είναι να έχεις μια ιδέα του τι θα βάλεις την επόμενη μέρα ώστε να μην τρέχεις πανικόβλητη το πρωί βριζοντας την ντουλάπα γιατί δεν έχεις τι να βάλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις