Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Ο θάνατος της εργάτριας στην καθαριότητα αποτελεί εργασιακό έγκλημα!!!


Ο θάνατος της εργάτριας στην καθαριότητα αποτελεί εργασιακό έγκλημα!!!

Συγκλονισμένο όλο το Πανελλήνιο από τον αδόκητο χαμό της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου, εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου, μητέρας τεσσάρων παιδιών μεταξύ των οποίων ενός ΑΜΕΑ και μιας ανήλικης, πρώην συμβασιούχος, που είχε γίνει αορίστου χρόνου στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου μετά από δικαστική απόφαση.

 

Η οξύτητα των προβλημάτων και οι άθλιες εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποδείχτηκαν και με το τραγικό συμβάν του θανάτου της πολύτεκνης μητέρας εργαζόμενης στα απορριμματοφόρα  του Δήμου Ζωγράφου, που άφησε την τελευταία της πνοή λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, αφού η υπηρεσία του Δήμου την έβαλε να δουλέψει σε δεύτερη βάρδια μέσα σε ένα 24ωρο!!!
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εργάζονται κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες . Μάλιστα εχθές που συνέβη το τραγικό γεγονός ο όγκος της δουλειάς και θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς καθιστούσαν τις συνθήκες εφιαλτικές!
Είναι τραγικό λοιπόν η κυβέρνηση να αρνείται την ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζόμενων στην καθαριότητα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, επικαλούμενη αποφάσεις Δικαστηρίων, όταν η  κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει άλλες αποφάσεις των ίδιων Δικαστηρίων για αντισυνταγματικότητα της  περικοπής των συντάξεων και των  εργασιακών  δικαιωμάτων.
Ο θάνατος της εργάτριας στην καθαριότητα αποτελεί εργασιακό έγκλημα και είναι ουσιαστικά ένα από τα πολλά εργατικά ατυχήματα , που συμβαίνουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.
Η ΛΑΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και για την κατοχύρωση και αναβάθμιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων για όλο τον λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις