Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πρόσβαση ΟΛΩΝ στις Παραλίες του νησιού με πλωτά αμαξίδια και ράμπες ΑμΕΑ - Κέρκυρα

Μεγάλη διάκριση για την Κέρκυρα και μια μεγάλη πρωτιά για τον Δήμο Κερκυραίων με την αξιέπαινη πρωτοβουλία των τελευταίων 3 ετών, επιτρέποντας την πρόσβαση ΟΛΩΝ σε παραλίες του νησιού μας, τοποθετώντας πλωτά αναπηρικά αμαξίδια και ράμπες άμεσης πρόσβασης στο νερό.


rambes plota amaksidia amea 3

Σεβόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών μας αλλά και των τουριστών μας που καταφθάνουν στην Κέρκυρα την θερινή περίοδο και που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις παραλίες γιατί διακρίνονται από δυσκολίες κίνησης(ΑΜΕΑ),  τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες παραλίες: 
Δασιά (δίπλα στο Malibu),  Γουβιά (κεντρική παραλία), Αλυκές Ποταμού (δημοτική πλαζ),
Νότιο Συγκρότημα : Μπούκα Λευκίμμης, Αγιος Γεώργιος Αργυράδων (πριν το Aquis), Μωραΐτικα (δίπλα στο Golden Beach)
Βόρειο Συγκρότημα: Σιδάρι (δίπλα στο δημοτικό παρκινγκ -κεντρική παραλία), Αγ. Γεώργιο Πάγων (κεντρική παραλία) και Αρίλλα (κεντρική παραλία).

rambes plota amaksidia amea 1


Στο πλαίσιο της προσπάθειας διευκόλυνσης των ΑΜΕΑ, έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα ράμπες άμεσης πρόσβασης στο νερό , στις Εγκαταστάσεις Ν.Α.Ο.Κ., στη Δασιά, στα Γουβιά, στον Ύψο, στον Αγ. Ιωάννη Περιστερών, στην Παλαιοκαστρίτσα, και το seatrack στις Μπενίτσες.

rambes plota amaksidia amea 2
Τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια παρέχουν ευκολία πρόσβασης στην παραλία, μετακίνηση στην άμμο αλλά και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό. Επιπλέουν και κινούνται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα.

Στόχος του σχεδίου η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σχεδόν σε κάθε παραλία του νησιού, και έως το 2019 η Κέρκυρα να διεκδικήσει το έπαθλο της πλέον φιλικής προς τα ΑΜΕΑ πόλης της Ευρώπης, συμμετέχοντας στον διεθνή ετήσιο διαγωνισμό ΕΝΑΤ (European Network for Accessible Tourism, www.accessibletourism.org).

Συγχαρητήρια για την εξαίρετη προσπάθεια όλων, του Δήμου, ΠΙΝ, Συλλόγων, Εθελοντών και του κ. Ανδρέα Σκούπουρα, αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού.

rambes plota amaksidia amea Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις