Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός των Γαλλικών ΕΔ λόγω περικοπών!

Πριν μερικές μέρες γράφαμε για τις αντιρρήσεις που ειχε εκφράσει ο Αρχηγός των Γαλλικών ΕΔ για τους μειωμένους αμυντικούς προϋπολογισμούς.Ο στρατηγός Βιλιέρ είχε επικρίνει με οξείς χαρακτηρισμούς , τις περικοπές ύψους 850
εκατομμυρίων ευρώ που επιβάλλει η κυβέρνηση στην άμυνα για φέτος. Όπως μεταδίδει το BBC,σήμερα παραιτήθηκε.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απάντησε  στην κριτική που του ασκήθηκε για τις περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι από το 2018 οι δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις θα αυξηθούν.
“Θεωρώ ότι δεν είναι αξιοπρεπές να κάνεις ορισμένες συζητήσεις δημοσίως” είπε ο Μακρόν στην παραδοσιακή, ετήσια ομιλία προς τους εκπροσώπους του στρατού.
Τα βέλη του στρέφονταν προφανώς στον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Πιερ ντε Βιλιέρ.
“Ανέλαβα δεσμεύσεις. Είμαι ο αρχηγός σας. Τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνω απέναντι στους συμπολίτες μας και απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις, ξέρω να τις τηρήσω. Και από αυτήν την άποψη δεν έχω ανάγκη από καμία πίεση και κανένα σχόλιο”, συνέχισε.

Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός θα αυξηθεί την επόμενη χρονιά ώστε να φτάσει τελικά τον στόχο του 2% του ΑΕΠ που έχει οριστεί για το 2025. Για το 2018 θα δοθούν 34,2 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και 650 εκατομμυρίων που θα δαπανηθούν σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις