Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Eπιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στη Δυτική όχθη και το Όρος του Ναού.Τι περιμένουν οι Ισραηλινοί.

Ο ισραηλινός στρατός θα βάλει σε επιφυλακή χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, πριν από τις προσευχές της Παρασκευής στο Ναό της Ιερουσαλήμ, φοβούμενος
ότι οι συγκρούσεις για σα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στον ιερό τόπο, θα εξαπλωθούν.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα τοποθετήσουν πέντε επιπλέον τάγματα στη Δυτική Όχθη, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, εάν απαιτηθεί backup, ανέφερε το Jerusalem Post.
Ο στρατός φοβάται ότι οι συγκρούσεις θα μπορούσαν να εκδηλωθούν την Παρασκευή.
Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ θα ενισχυθεί επίσης από χιλιάδες ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον Haaretz.
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η ομάδα της Ισλαμικής Τζιχάντ, η Χαμάς και η Λαϊκή Επιτροπή του Umm al-Fahm, μια τοπική κοινοτική οργάνωση, απηύθυναν εκκλήσεις για προσευχές στο Όρος του Ναού,την Πέμπτη.
Χιλιάδες Μουσουλμάνοι μπορούν να προσέλθουν στον ιερό τόπο ,λόγω των εκκλήσεων,την Πέμπτη.
Κάποιοι έχουν ήδη φτάσει στην Παλιά Πόλη από την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τις ισραηλινές πόλεις, είπε ένας παλαιστίνιος ακτιβιστής στον Haaretz. Σχεδιάζουν να περάσουν τη νύχτα στην περιοχή, ανησυχώντας ότι η αστυνομία μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση στην πόλη την Παρασκευή.
Πολλές συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινής αστυνομίας και παλαιστινίων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Όρος του Ναού αυτήν την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις