Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

H Eισβολή της Κύπρου


H Eισβολή της Κύπρου


Hon. Jim Karygiannis


Councillor Ward 39
Scarborough-Agincourt


Σήμερα, τιμώ μαζί σας τα τραγικά γεγονότα και τις διαρκείς συνέπειες της Τουρκικής Εισβολήs στην Κύπρο...

Σήμερα, τιμώ μαζί σας τα τραγικά γεγονότα και τις διαρκείς συνέπειες της Τουρκικής Εισβολήs στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, 1974, η οποία, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειες και στους φίλους αυτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1974 και ελπίζω ότι η απονομή δικαιοσύνης θα βοηθήσει να τιμήσει τις μνήμες τους.
Σε αυτή, την 43ή επέτειο της κατάληψης, μέλη της Κυπριακής Διασποράς σηματοδοτούν αυτήν την ημέρα, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και το τέλος της κατοχής. Προτρέπω όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα επιλύσει την τρέχουσα κατάσταση, με βάση την καλή θέληση και το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Έχω συνδιοικήσει για πολλά χρόνια υπέρ μιας λύσεως «ειρήνη με δικαιοσύνη» για το νησί της Κύπρου, όπου το τριάντα επτά τοις εκατό του νησιού, κατέχεται από την Τουρκία.
Από το 1988, έχω επισκεφθεί αλλεπάλληλες φορές την Κύπρο, έχω συμμετάσχει στις πορείες της Μόρφου και σε άλλες πορείες με το «Lobby for Cyprus» και τον Σύνδεσμο του Αγίου Αμβροσίου και έχω συναντήσει, μαζί με τους εκπροσώπους των οργανώσεων αυτών αξιωματούχων της κυβέρνησης της Κύπρου, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και την UNESCO.
Το 2013, συναντήθηκα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO), σε σχέση με την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Θα συνεχίσω να συμμετέχω ενεργά με την κοινότητα σε σχέση με αυτήν την κρίσιμη κατάσταση.
Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για μας να θυμόμαστε τα διδάγματα της ιστορίας και να στηρίζουμε τις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού. Είναι καιρός πια ο υπόλοιπος κόσμος να κρατήσει τους δράστες υπόλογους και να απαιτήσουν την άμεση αποχώρηση των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις