Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Interview;Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανέρχεται στις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Interviewγια τη «ΒΕΡΓΙΝΑ TV”.
Στην Τρίτη θέση βρίσκονται ΚΚΕ και Χ.Α. με την ΔΗΣΥ να ακολουθεί. Την ίδια ώρα και με συντριπτική πλειοψηφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:
ΝΔ 29,5%
ΣΥΡΙΖΑ 18,3%
ΚΚΕ 6,1%
Χ.Α 6,0%
ΔΗΣΥ 5,1%
Έν. Κεντρώων 2,7%
ΠΟΤΑΜΙ 2,0%
ΑΝΕΛ 2,0%
ΛΑΕ 1,0%
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας , η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 11,2 ποσοστιαίες μονάδες αγγίζοντας το 29,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 18,3%. Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν: ΚΚΕ 6,1%, Χ.Α. 6,0%, ΔΗΣΥ 5,1%, Ένωση Κεντρώων 2,7%, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ από 2% και ΛΑΕ 1,0%. Στο 15,2% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση «αν αύριο είχαμε εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε», οι πολίτες στο συντριπτικό ποσοστό του 66% απαντούν «Η ΝΔ»
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 40% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται το 17%.
Η αξιολόγηση των προσώπων
Πρώτη φορά αποτυπώνεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση η γνώμη που έχουν οι πολίτες για πρόσωπα της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη, ο Πάνος Σκουρλέτης συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αρνητική αξιολόγηση που φτάνει το 70,1% ενώ και το 52,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τον αξιολογεί αρνητικά.
Κάπως καλύτερα φαίνεται πως «τα πηγαίνει» στην κρίση των πολιτών ο Νίκος Παππάς με 61,8% αρνητικές αξιολογήσεις αλλά και 25% θετικές, ενώ στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος οι αρνητικές ψήφοι του υπουργού ψηφιακής πολιτικής αγγίζουν το 48,8%. Αξιοσημείωτα και τα ποσοστά του Ευκλείδη Τσακαλώτου που παρά την κομβική του θέση αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 38,8% και αρνητικά σε ποσοστό 46,5% ενώ φαίνεται ότι διατηρεί υψηλά θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στα στελέχη της ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης , ο Νίκος Δένδιας και ο Άδωνης Γεωργιάδης συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη να έχει τα μεγαλύτερα αρνητικά ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (80,4%) και τα μεγαλύτερα θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους της ΝΔ (70,8%).

Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις