Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Kάηκαν σπίτια στη Μάνη – Σε ύφεση Tα πύρινα μέτωπα

Σε ύφεση τα δύο πύρινα μέτωπα σε Κότρωνα και Σκουτάρι Λακωνίας. Πέντε κατεστραμμένα σπίτια στην περιοχή. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Άνω Σούλι.

Τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, που σήμερα βρίσκεται σε ύφεση,
σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 120 πυροσβέστες και 30 αυτοκίνητα.

«Προσπαθούμε να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με τη βοήθεια υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντικών ομάδων, ενώ παράλληλα θέλουμε να προλάβουμε τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κατοικημένες περιοχές ο Βασίλης Ματθαιόπουλος αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σε κάποια χωριά και οικισμούς η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, γιατί στα περισσότερα υπήρχαν ξερά χόρτα και δέντρα».

Επίσης, όπως λέει, οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια έχουν αναφερθεί στην περιοχή του Κότρωνα, αλλά αυτές είναι υλικές και μικρές, δηλαδή σε στέγες, σκεπές, ή άλλες κατασκευές.



Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις