Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Νέα κρίση: Οι Ιρανοί Φρουροί αιχμαλώτισαν Σαουδάραβες -Mαζική στρατιωτική κινητοποίηση και ενεργοποίηση των S-300 …

…ανακοίνωσε το Ιράν (βίντεο)

Αυξάνεται συνεχώς το κλίμα επιθετικότητας στον Περσικό Κόλπο με το Ιράν να
ανταποδίδει στα ίσα και να συλλαμβάνει 4 σαουδάραβες ενώ υπό το φόβο ισραηλινής αιφνιδιαστικής επίθεσης, θωράκισε την αεράμυνα του ανακοινώνοντας την επιχειρησιακή ένταξη των S-300 στο οπλοστάσιο του.
Η Τεχεράνη διαβλέπει σχέδιο επίθεσης ενώ η κρίση με το Κατάρ βαθαίνει περισσότερο. Γι αυτό και έχει ανεβάσει το επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας του Στρατού της χώρας.
Παράλληλα η IRIAF με F-4Es περιπολεί διαρκώς από τις δύο διαδρομές που μπορεί να χτυπήσει το Ισραήλ: Από τα σύνορα Ιράν-Ιράκ ενώ χρησιμοποιώντας ιπτάμενα τάνκερ  KC-707  εκτελεί ασκήσεις απλώνοντας δίχτυ προστασίας και στον Περσικό Κόλπο.
Το Ιράν έχει επιστρατεύσει ακόμη και τα 8 Su-22 και τα 9 EMB-312 που διαθέτει. Φιλότιμες οι προσπάθειες αλλά…
Πιο αναλυτικά, η ιρανική ακτοφυλακή συνέλαβε 4 σαουδάραβες ναύτες που εισήλθαν στα χωρικά ύδατα του Ιράν στον Περσικό Κόλπο ενώ το πλοίο έχει κατασχεθεί.
Οι Ιρανοί Φρουροί έχουν αναλάβει την ανάκριση των σαουδάραβων και το σκηνικό στην περιοχή αγριεύει ακόμη πιο πολύ.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό σαουδαραβικό πλοίο άνοιξε πυρ εναντίον ιρανικού πλοίου με αποτέλεσμα έναν νεκρό ενώ λίγες ημέρες αργότερα η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις Ιρανούς, Φρουρούς της Επανάστασης που επέβαιναν σε μια λέμβο, φορτωμένη με εκρηκτικές ύλες, η οποία κατευθυνόταν προς τις πετρελαιοπηγές Μαρτζάν.
Ταυτόχρονα το Ναυτικό του Ιράν ξεκίνησε ασκήσεις στην Κασπία Θάλασσα με την κωδική ονομασία  «Power and Sustainable Security 96’».
Ο Διοικητής του Βόρειου Στόλου και της 4ης Ζώνης του Ναυτικού, πλοίαρχος Ahmadreza Bagheri, έκανε την ανακοίνωση λέγοντας πως οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 5 στάδια ενώ θα συμμετάσχει και η Αεροπορία μαζί με χερσαίες δυνάμεις.
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε πως το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 έχει αναλάβει κανονικά την προστασία του Ιράν. Την ανακοίνωση έκανε ο Διοικητής της αεροπορικής βάσης Khatam al-Anbia,  Farzad Esmaili.
«Τα συστήματα S-300 είναι πλέον επιχειρησιακά» τόνισε.
«Θα δοκιμαστεί σύντομα και το εγχώριο σύστημα μας Bavar-373, μέχρι τέλος του χρόνου και θα ενοποιηθεί μαζί με τα υπόλοιπα συστήματα αεράμυνας» πρόσθεσε.
Λογικά και σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες οι S-300 θα θωρακίσουν τα πυρηνικά δίκτυα της χώρας.
Δείτε βίντεο από την πολεμικές προετοιμασίες του Ιράν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις