Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Το NATO δεν θέλει να βλέπει ούτε την Κίνα ούτε τη Ρωσία στη Βαλτική

Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Ηλεκτρονική έκδοση fondsk ru –
Νέα. Εκδηλώσεις. [1]

Οι κοινές ασκήσεις των ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας και της Κίνας στη Βαλτική Θάλασσα έχουν γίνει το νούμερο ένα θέμα στον Πολωνικό Τύπο.

Οι Πολωνοί σχολιαστές εκτιμούν το γεγονός της άφιξης των Κινέζων ναυτικών στην περιοχή του Καλίνινγκραντ [2] ως πιστοποιητικό των αυξανόμενων γεωπολιτικών φιλοδοξιών του Πεκίνου σε σχέση με την Ευρώπη που προτίθεται να υλοποιήσει στο πλαίσιο της Συμμαχίας της με τη Μόσχα.
Η επέκταση προς ανατολάς του ΝΑΤΟ προκάλεσε  αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της Βαλτικής και την στρατιωτικοποίησή της. Η εγκατάσταση στην Πολωνία στοιχείων του Αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, τα σχέδια ανάπτυξης στα  δυτικά σύνορα της Ρωσίας 40 χιλιάδες στρατιωτών  του ΝΑΤΟ, οι προσπάθειες των στόλων  του NATO να αυξήσουν  την παρουσία τους στην Βαλτική, σε συνδυασμό με την επιθετική  αντιρωσική ρητορική, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ να αναλάβουν τον έλεγχο της περιοχής.
Η στρατιωτικο-πολιτική συνεργασία της Μόσχας και του Πεκίνου μπορεί να φρενάρει  αυτές τις προθέσεις.
Δεν είχε χρόνο η Βαρσοβία να δηλώσει την  «στρατηγική έννοια της ασφάλειας στη θάλασσα της Δημοκρατίας της Πολωνίας» τη Βαλτική και τις παρακείμενες θάλασσες (βόρεια θάλασσα της περιοχής της Νορβηγίας)  στην ζώνη των στρατηγικών τους συμφερόντων, αλλά  η εμφάνιση των στόλων της Ρωσικής  Ομοσπονδίας  και  της ΛΔΚ  [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] στα θαλάσσια σύνορα της Πολωνίας, κατέστησε σαφή  την αμφισβήτηση των δυνατοτήτων υλοποίησής τους.
Τον Ιούνιο [3] πραγματοποιήθηκαν κοινές ασκήσεις ναυτικών δυνάμεων της Κίνας και του Ιράν στον Περσικό Κόλπο. Στο δρόμο προς το Ιράν, τα κινεζικά πλοία επισκέφθηκαν τις Φιλιππίνες, τη Σρι Λάνκα, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και τη Βιρμανία, καθώς και στην επιστροφή – το Ομάν, την Τουρκία, την Αυστραλία, την Ιταλία και την Τανζανία.
Οι Εκπρόσωποι της διοίκησης των ναυτικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δήλωσαν ότι η Κίνα και το Ιράν προτίθενται να διαδραματίσουν ‘έναν ενεργό ρόλο στη διατήρηση της  τάξης και της σταθερότητας στην περιοχή και στον κόσμο’. Αυτά είναι ήδη τα δεύτερα θαλάσσια γυμνάσια  της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του Ιράν από το 2014 και έλαβαν χώρα την επόμενη μέρα μετά από τους ελιγμούς στον Περσικό Κόλπο του στόλου των ΗΠΑ και του Κατάρ.
Στην ημερήσια διάταξη γίνονται  θαλάσσιοι   ελιγμοί του ρωσικού και κινεζικού στόλου στις θάλασσες Ιαπωνίας και Okhotsk.
Ειδικός ανταποκριτής του FGC
Ετικέτες: Ιράν [4] Κίνα [5] Ρωσία [6]
References  Новости. События.
   ( https://www.fondsk.ru/authors/novosti-17.html )  оценивают
   ( http://www.rp.pl/Polityka/170729794-Rosja-i-Chiny-rozpoczynaja-wspolne-cwiczenia-na-Baltyku.html )  состоялись
   ( http://kresy.pl/wydarzenia/wspolne-manewry-morskie-udzialem-okretow-chin-iranu/ )  Иран
   ( https://www.fondsk.ru/tags/iran-13.html )  Китай
   ( https://www.fondsk.ru/tags/kitaj-18.html )  Россия
   ( https://www.fondsk.ru/tags/rossija-37.html )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις