Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

O Τραμπ δέχεται πυρά από τη σύζυγο του Μπιλ Γκέϊτς για την αντισύλληψη

Η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς που δραστηροποιείται στον φιλανθρωπικό τομέα και είναι πλήρως αντίθετη με την άμβλωση, μίλησε ανοιχτά για τα νέα μέτρα
που επιθυμεί να λάβει η Ρεπουμπλικανική Κυβέρνηση.

Η Μελίντα Γκέιτς δήλωσε ότι οι νέοι περιορισμοί κατά της αντισύλληψης, που είναι έτοιμοι να τεθούν σε εφαρμογή όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, είναι “ιδιαίτερα πολύπλοκοι”.

Παρά την δημόσια προσωπική δήλωσή της κατά της άμβλωσης και της γενικότερης διαδικασίας που επιθυμεί να επιβάλλει ο Τραμπ, η  Γκείτς κατέκρινε εξίσου την πολιτική της νέας κυβέρνησης σχετικά με το Μεξικό καθώς και της “πλήρους κυριαρχίας” του Τραμπ, καθώς υποστήριξε ότι η ευρύτερη εφαρμογή των αλλαγών το 2017 θα έθετε σε κίνδυνο τις Υπηρεσίες στον τομέα Υγείας .

“Τα κεφάλαια των ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν ποτέ να διατεθούν σε μια οργάνωση υπέρ της άμβλωσης. Αυτός είναι ένας μακροχρόνιος κανόνας…”, δήλωσε στο Today Programme η Μελίντα Γκέιτς, συνιδρύτρια μίας απο τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις παγκοσμίως μαζί με τον σύζυγό της Μπιλ Γκείτς.

Επιπλέον, η ίδια τόνισε ότι η κυβέρνηση του Τραμπ έχει επεκτείνει ήδη αρκετά την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει σχετικά με το Μεξικό, έτσι ώστε οι ξένες “αναπαραγωγικές υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να πουν, ακόμα και αν δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση απο την κυβέρνηση για αμβλώσεις, ότι δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν αμβλώσεις στην κλινική τους με χρηματοδότηδη απο το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Γαλλία.

“Και το ζήτημα αυτό δημιουργεί μεγάλο μπέρδεμα”, υπογράμμισε στο τέλος.

Η κυρία Γκέιτς συνδιοργανώνει μια διεθνή σύνοδο κορυφής για τον οικογενειακό προγραμματισμό στο Λονδίνο, όπου οι δωρητές αναμένεται να αντλήσουν περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευρύνουν την πρόσβαση στην αντισύλληψη. Η ίδια δήλωσε ότι η πρόσβαση στην αντισύλληψη ήταν το “πιο αποτελεσματικό εργαλείο καταπολέμησης της φτώχειας που έχουμε” και ότι 40 κυβερνήσεις αναπτυσσόμενων χωρών ενδιαφέρονται αν μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση για την πρωτοβουλία αυτή.

Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου έρχεται λίγο μετά την πρόταση του Τραμπ να αφαιρέσει χρήματα από το Ταμείο του ΟΗΕ και τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την αναπαραγωγική και την σεξουαλική υγεία σε όλο τον κόσμο.

“Ο Τραμπ προτείνει να μην χρηματοδοτείται πια ο οικογενειακός προγραμματισμός και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα”, ανέφερε. “Αν υποστηρίζετε τις γυναίκες, θα πρέπει να επενδύετε στον οικογενειακό προγραμματισμό. Για αυτό υπολογίζω και πιστεύω ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα με υποστηρίξει ώστε να καταφέρω να κρατήσω τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον οικογενειακό προγραμματισμό.”

Η κυρία Γκέιτς πρόσθεσε, στην συνέχεια, ότι: “Αυτός ο οικογενειακός προγραμματισμός χρηματοδότησης υπήρξε ένα πολύ μακρόχρονο διμερές ζήτημα και ο Μπιλ και εγώ είχαμε πολλές συναντήσεις τους τελευταίους μήνες  για να εξηγήσουμε γιατί αυτή η βοήθεια είναι απαραίτητη, γιατί έστω και αυτά τα λίγα δολάρια το χρόνο θα μπορούσαν να βάλουν ένα νεαρό κορίτσι και την οικογένειά της στο μονοπάτι της αυτάρκειας.”

Είπε επίσης ότι συναντήθηκε πολλές φορές με την Καθολική Εκκλησία και συζήτησαν για το πώς η παροχή αντισύλληψης μπορεί να “μεταμορφώσει τις οικονομίες” και ότι αποτελεί “μία από τις πιο έξυπνες επενδύσεις που μπορούν να κάνουν οι χώρες”.

Οι ειδικοί λένε ότι περίπου 220 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά, κάτι που θα βοηθούσε στην αποφυγή 67 εκατομμυρίων ανεπιθύμητων κυήσεων κάθε χρόνο και 76.000 θανάτων γυναικών που προκλήθηκαν από εγκυμοσύνη και περιπλοκές. Σύμφωνα με τους ίδιους, το οικονομικό όφελος θα μπορούσε να φθάσει τα 430 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το Ίδρυμα δεν χρηματοδοτεί δικαιώματα ή δυνατότητα σε αμβλώσεις.

Οι εκτρώσεις είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες αιτίες θνησιμότητας των γυναικών ανά τον κόσμο και οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ακόμη και οι τεράστιες επεκτάσεις στην αντισυλληπτική πρόσβαση θα έθεταν σε κίνδυνο εκατομμύρια ακόμα γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις